Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem kell aggódni, az Ericsson kitalálta, hogy lehet majd az 5G-t szépen okosan bevezetni

Dotkom

Nem kell aggódni, az Ericsson kitalálta, hogy lehet majd az 5G-t szépen okosan bevezetni

Nem kell aggódni, az Ericsson kitalálta, hogy lehet majd az 5G-t szépen okosan bevezetni

Az új Radio Access Network (RAN) Compute platform rugalmasabbá teszi a hálózatokban az új 5G felhasználási esetek bevezetését, csökkentve a hálózati késleltetést és az összköltséget.

Az Ericsson több új – hardver és szoftver – megoldást vezet be Ericsson Radio System portfóliójában, melyeknek célja, hogy a távközlési szolgáltatók még gyorsabban és rugalmasabban alakíthassák ki 5G hálózataikat.

 

RAN Compute – architektúra a nagyobb rugalmasságért

A rádió hozzáférési hálózatok (RAN) szoftver és hardver funkcióinak még rugalmasabb bevezetésére szolgáló RAN Compute olyan architektúra, amely lehetővé teszi, hogy a szolgáltatók az igényeknek megfelelően oszthassák szét az olyan RAN funkciókat, mint az antennanyaláb-formálás és és rádióvezérlés. Emellett a termék csökkenti a teljes bevezetési költséget, valamint lehetőséget nyújt az 5G felhasználási esetek finomhangolásához is.

A RAN Compute portfólió a jelenlegi alapsávi termékeken túl négy új RAN Compute termékkel bővül, amelyek a jelenlegi alapsávi termékekhez képest háromszor nagyobb kapacitást biztosítanak. A két új RAN Compute Baseband termékkel a szolgáltatók központosítva vagy a rádió-bázisállomáson vezethetnek be RAN-funkciókat, míg a két új RAN Compute Radio Processor segítségével a RAN-funkciók a rádióhoz közelebb helyezkedhetnek el, így téve lehetővé mobilszélessáv fejlesztését, a késleltetés minimalizálását, miközben a telephely helyigénye, környezeti terhelése is csökken.

Zökkenőmentesebb hálózati átállás az Ericsson Spectrum Sharing szoftverrel

A vállalat az új Ericsson Spectrum Sharing szoftvere az Ericsson Radio System hálózatokat készíti fel az 5G-re való rugalmas átállásra, tovább gyorsítva az új hálózatok bevezetését.

A Ericsson Spectrum Sharing azonos frekvenciasávon belül párhuzamosan, dinamikusan támogatja a 4G-t és az 5G-t, így lehetővé teszi a hálózat zavartalan és gyors átállítását az Ericsson Radio System hálózat segítségével, amint a hálózati szolgáltatók készen állnak a váltásra. Az új funkcionalitás a 2015 után szállított Ericsson Radio System rádióberendezésekre távoli szoftvertelepítéssel alkalmazható.

Ez a képesség lehetővé teszi, hogy a távközlési szolgáltatók sokkal rugalmasabb frekvenciaspektrum-migrációs stratégia mellett biztosítsanak országos 5G lefedettséget, és feleslegessé teszi rögzített spektrum erőforrások hozzárendelését az 5G-hez a 4G teljesítmény feláldozása árán. A megoldást egy egyedi Ericsson innováció jelenti, amely 3GPP Rel-15 szabványon alapul és az 5G készülékgyártóknak egyszerű adaptációt tesz lehetővé.
Kapacitás növelés városi területeken a Street Macro és az integrált transzport megoldásokkal

Az 5G telepítése nagyfrekvenciás tartományokban, a nagy kapcitások biztosítására városi területeken új kihívásokat jelent: Az Ericsson úgy módosítja transzport hálózati termékeit, hogy a kapacitás és esztétikum iránti igényeket kielégíthesse a Street Macro rádiókészülékekkel.

A rádió- és maghálózati funkciók közötti átvitelre összpontosítva az Ericsson a transzport portfólióját kifejezetten a backhaul és fronthaul kapcsolatoknak szenteli. Ennek keretében került sor például a Fronthaul 6000 adaptálására, hogy integrált és mindenre kiterjedő Street Macro megoldást lehessen biztosítani a milliméteres hullámhosszú 5G szolgáltatás bevezetéséhez.

A végpontok közötti 5G transzport portfóliójának bővítéséhez a Ericsson a Juniper Networks vállalattal dolgozik együtt. Az Ericsson Router 6000 termékcsaládját a Juniper hálózatperemi és maghálózati megoldásai fogják kiegészíteni, folyamatos kapcsolatot biztosítva a rádiócella telephelytől a maghálózatig, ami garantálja az 5G rendszer teljesítményét, minőségét és egyszerű használatát. A Juniper biztonsági termékei szintén bekerülnek az Ericsson megoldásaiba.

Az Ericsson az ECI-vel, a rugalmas hálózati megoldások egyik globális szállítójával létesített új partnerséggel bővíti a nagyvárosi hálózatokhoz kapcsolódó optikai transzport kínálatát. Az ECI-vel partnerségben az Ericsson képes lesz továbbfejlesztett optikai transzport megoldásokat szállítani a szolgáltatóknak, valamint a kritikus infrastruktúrával rendelkező ügyfeleknek.

Az új megoldásokat az Ericsson Los Angelesben a Mobile World Congress Americas rendezvényen mutatja be szeptember 12-14. között. Kereskedelmi forgalomban 2019 második felében lesznek elérhetők.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés