Connect with us

Hirdetés

technokrata

Modern és izgalmas közös projektbe fog a Samsung és a Szépművészeti Múzeum

Dotkom

Modern és izgalmas közös projektbe fog a Samsung és a Szépművészeti Múzeum

Modern és izgalmas közös projektbe fog a Samsung és a Szépművészeti Múzeum

Technológiából művészet, művészetből technológia

Különleges együttműködést jelentett be a Samsung Electronics és a Szépművészeti Múzeum. A 73 év után ismét látogatható Román Csarnokban április 2-ig a Samsung THE FRAME készülékein tekinthetik meg az érdeklődők a Szépművészeti Múzeum gyűjteményének 5 világhírű alkotását. A THE FRAME most először látható élőben Magyarországon, a két fél ugyanakkor máris tárgyalásokat kezdett az együttműködés kiterjesztéséről.

the_frame_2

A Samsung Magyarországra hozza a lenyűgöző készülékét, amellyel egy teljesen új kategóriát teremtett a televíziók között. A Samsung THE FRAME hazánkban először a Szépművészeti Múzeum Román Csarnokában csodálható meg élőben, amely 73 év után nyitotta meg ismét a kapuit a nagyközönség előtt. A Samsung Electronics Magyar Zrt. és a Szépművészeti Múzeum együttműködésének keretében a Múzeum gyűjteményéből gondosan válogatott magyar és külföldi festményeket két hétig az 5 darab THE FRAME-en tekintheti meg a Román Csarnokba látogató közönség.

A Samsung különleges készülékei ebben a káprázatos térben teljesednek ki igazán. A THE FRAME-mel elmosódnak a művészet és a technológia határai: az elegáns készülék a szórakoztatás mellett egy új funkciót is kínál, amikor nem aktív tévézésre használják, műalkotássá válik.

„A Samsung a TV piac vezető gyártójaként arra törekszik, hogy innovatív megoldásaival a felhasználók igényeinek megfelelően bővítse a készülékei funkcióit. A THE FRAME-mel megváltoztatjuk a televízióról eddig alkotott képet, hiszen kikapcsolt állapotban is hasznos funkcióval ruházzuk fel a készülékeket. A Samsungot és a Szépművészeti Múzeumot egy közös cél vezérli: megismertetni és közelebb vinni az emberekhez a művészetet. Nagy örömünkre szolgál, hogy az együttműködésünknek köszönhetően ebben a pompás környezetben bizonyíthatjuk, hogy a televízióink már nem csupán szórakoztató egységként, de műalkotásként is megállják a helyüket”

mondta el Rózsa Márton, a Samsung Electronics Magyar Zrt. szórakoztató elektronikai üzletágának vezetője.

the_frame_1

A THE FRAME Art Store-on keresztül a felhasználók a világ legjelentősebb galériáinak több száz jól ismert festményéhez férhetnek hozzá és ezekből választhatják ki, hogy mely műalkotás(oka)t szeretnék a televíziójuk segítségével viszontlátni a nappalijuk falán. A THE FRAME ugyanakkor személyre is szabható, a My Collection funkcióval a saját fotók és képek is megjeleníthetők a kijelzőn, ilyenkor keretként szolgál a tévékészülék. Amikor a THE FRAME be van kapcsolva, a Samsungtól megszokott prémium minőségű UHD képminőségben szolgáltatja a tartalmakat, aktív használaton kívül pedig a fal és a lakás ékévé válik. A készülék fényérzékelő szenzora a külső fényviszonyokhoz igazítja a színtónust és a fényerőt, így a THE FRAME-en megjelenített műalkotások és a fotók napszaktól függetlenül teljes pompájukban csodálhatók meg.

A THE FRAME valóban olyan, akár a képkeret, az Észrevétlen Csatlakozás vezetéknek köszönhetően ugyanis nem lógnak ki belőle éktelen kábelek és vezetékek, a tökéletesen illeszkedő falikonzol pedig biztosítja, hogy a készülék a falra simuljon. A THE FRAME ugyanakkor nem csupán a falon, de különálló elemként is megállja a helyét, a festőállványokat idéző Studio Stand állványra helyezve letisztult, egyedi galériát varázsolhatunk a nappalinkból.

rozsa_marton_the_frame_samsung

A művészeti kompozíciókat a THE FRAME személyre szabható kiegészítői teszik teljessé: a négyféle (fekete, fehér, tölgy- és diófa) kerettel a felhasználók a saját ízlésük és a lakásuk stílusa szerint formálhatják a THE FRAME-et.

A Szépművészeti Múzeummal való együttműködés keretében áprilisig az alábbi hat, a Múzeum gyűjteményéből származó festményt tekinthetik meg a kiállított THE FRAME készülékeken a Román Csarnokba látogatók:

Bogdány Jakab: Gyümölcscsendélet papagájokkal és fehér kakaduval

Készült: 1710-es évek/olaj,vászon /leltári szám: 3681

Gyűjtemény: Szépművészeti Múzeum Budapest

Id. Hans Holbein: Mária halála

Készült: 1491 körül/olaj,tölgyfa / leltári szám: 4086

Gyűjtemény: Szépművészeti Múzeum Budapest

Claude Lorrain: Villa a római Campagnán

Készült: 1646–1647 körül/olaj, vászon / leltári szám: 708

Gyűjtemény: Szépművészeti Múzeum Budapest

Diego Rodríguez de Silva Y Velázquez: Étkezők

Készült: 1618-1619 körül/olaj, vászon / leltári szám: 3820
Gyűjtemény: Szépművészeti Múzeum Budapest

Bernardo Belotto: A Piazza della Signoria Firenzében

Készült: 1740/olaj, vászon / leltári szám: 645
Gyűjtemény: Szépművészeti Múzeum Budapest

A két fél jelenleg is tárgyal az együttműködés kiterjesztéséről, sikeres folytatás esetén áprilistól a Szépművészeti Múzeum műremekei, köztük Bogdány Jakab: Gyümölcscsendélet papagájokkal és fehér kakaduval című műve is bekerülhet a THE FRAME képtárába, ezáltal világszinten számos művészetkedvelő otthonába juthat el.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés