Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem mindennapi körülmények között tesztelték a Connect Boxot!

Dotkom

Nem mindennapi körülmények között tesztelték a Connect Boxot!

Nem mindennapi körülmények között tesztelték a Connect Boxot!

Vízibiciklivel járták a a Balatont, hogy meddig ér a WiFi

Mind tudjuk, milyen idegesítő, amikor otthonunk egyik olyan helyiségében szeretnénk élvezni az internetet, ahol történetesen nincsen modem, és olyan gyenge a jelerősség, hogy a böngészőt is egy évtized alatt – legalábbis ennyinek érződik – hozza be nekünk. Ha erős készülékünk van, ez nem fordul elő. Nessaj legújabb Wifipedia-videójában utánajárt, mire képes egy ilyen csodamodem, méghozzá extrém körülmények között, a Balatonon.

nessaj-wifipedia-2

Régen a modem szigorúan csak egy eszköz kiszolgálására szolgált, de ez mára persze megváltozott. Ha igényeinknek megfelelő készüléket vásárolunk, és a beállításokat is gondosan végezzük, egyszerre több eszközünkön is fennakadások nélkül „bömböltethetjük” a wifit.

A jelerősséget persze sok minden befolyásolja a modem típusa és képességei mellett: ugyanennyire számít az, hogy hol helyezzük el a lakásban, a rádiójeleket esetlegesen gyengítő eszközök – mint a háztartási gépek és elektronikai berendezések – száma, a falak vastagsága otthonunkban, de a szomszédaink wifi-eszközei is.

Nessaj úgy döntött, hogy a Magyar Tengeren teszteli a Connect Boxot, így barátjával, Meggymaggal vízibiciklire pattant, és elindult a túlpartra, hogy lemérje, milyen messze sugároz a UPC modemje. Ezt persze egy videóban is megörökítette, így megnézhetjük, meddig tekertek el a srácok a nagy wifijel-próba érdekében. A kisfilmből megtudhatjuk, hogy Nessaj úgy tippelte, 100 m után már nem fogják a jelet – pláne, hogy a víz igencsak befolyásolja a jelerősséget, abból pedig itt nem volt hiány –, de ez meglepetésére meg sem közelítette a végeredményt. Otthonunkban valószínűleg nem kerülünk majd olyan távol a modemünktől, de mindenképpen érdemes megnézni a videót, hiszen jó tudni, milyen messze merészkedhetünk, ha még erős jelet szeretnénk a netezéshez.

A videó a Wifipedia oldalon érhető el, ahol a szórakoztató tartalmak, például Nessaj további kisfilmjei mellett hasznos, érdekes, technológiai jellegű és biztonsághoz kapcsolódó cikkeket találunk. Többek között a szupergyors UPC Connect Boxról is olvashatunk, ami egyszerre testesíti meg a kábelmodemet és a – vezetékes oldalon a gigabites, vezetéknélküli oldalról pedig AC szabványú – wifi routert, így sokkal távolabbra tudja továbbítani az erős wifi jelet, mint egy átlag modem. Az ügyfélélmény növelése és a teljes lefedettség érdekében tavaly bevezetett eszközből 2017 szeptemberének végén már 183 000 db volt a háztartásokban.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés