Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lemásolható az ujjlenyomat egy fotóról? Sajnos igen!

Dotkom

Lemásolható az ujjlenyomat egy fotóról? Sajnos igen!

Akinek sikerült ellopni más ujjlenyomatát, az új személyazonosságra tehet szert

Japán kutatók sikerrel másolták le az ujjlenyomatot egy digitális fotóról, amelyen egy ember feltartott mutató és középső ujjával V betűt, a béke jelét mutatja.

A tudósok szerint ez felveti az ujjlenyomatok biztonságának kérdését.”Akinek sikerült ellopni más ujjlenyomatát, az új személyazonosságra tehet szert, vagy feltörheti a telefont, laptopot, behatolhat egy zárt terület, magánlakás ujjlenyomattal őrzött kapuján” – mondta Ecsizen Iszao, a japán Országos Informatikai Intézet professzora a Reutersnek. A japánok fotóikon szívesen mutatnak békejelet.

Ecsizen és kutatótársa, Ogane Tateo pénteken megismételték a kísérletet. Egy háromméteres távolságból készült digitális fotón Ecsizen mutatta fel két ujját, erről a képről másolták le az ujjlenyomatát. A nagy felbontású képet egy tükörreflexes kamerára szerelt 135 milliméteres lencsével készítették.

Az ujjlenyomat-leolvasókat a jelszó és a PIN-kód alternatívájaként használják telefonok, laptopok és más készülékek védelmében.Az NTT Docomónál, Japán legnagyobb mobilszolgáltatójánál eddig senki sem tett panaszt, hogy ujjlenyomatát használva feltörték volna a készülékét, de “továbbra is nagy figyelmet szentelnek a témának” – mondta Imai Jaszutaka, a cég szóvivője.

Forrás: MTI

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés