Connect with us

technokrata

Vége lehet az internetes gyűlöletbeszédeknek?

Dotkom

Vége lehet az internetes gyűlöletbeszédeknek?

Vége lehet az internetes gyűlöletbeszédeknek?

Egy egészen különleges rendszer felállítását jelentették be.

Nehéz időszak jön az interneten toborzó terroristákra, hiszen közös közleményben jelentette be a Facebook, a Google, a Microsoft és a Twitter, hogy a jövőben egy különleges adatbázist építenek, amellyel kiszűrik majd azokat, akik propagandaanyagok terjesztésére használják a rendszereiket.

Hacker!

Ugyan a technológia részleteit nem árulták el, de gyakorlatilag az történik, hogy amennyiben az egyik oldalon egy adminisztrátor veszélyesnek ítéli meg az adott dokumentumot, azt megjelöli egy digitális aláírással. Így, ha azt a fájlt később máshol is megosztják, már tudja a rendszer, hogy veszélyes anyagról van szó, így az adminisztrátor dönthet annak kitiltásáról.

Fontos tudni, hogy az adatbázisba nem konkrétan a dokumentumok kerülnek fel, hanem egy azok pontos beazonosítására szolgáló fájlt tárol el a rendszer. A gyakorlatilag digitális ujjlenyomatként is felfogható fájl érzékelése ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a kérdéses dokumentumot egyből törlik majd az adminisztrátorok, ezt minden oldal egyénileg határozza majd meg. Várhatóan 2017. első negyedévében indul majd el az új szolgáltatás, amelyhez várhatóan további cégek is csatlakoznak majd.

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin