Connect with us

technokrata

Munkahely boom jön Szegeden

Dotkom

Munkahely boom jön Szegeden

Szegeden minőségi munkahelyek létesülnek idegennyelveket beszélő fiatalok számára.

Fontos mérföldkőhöz ért a tavaly ősszel elindított SSC Szeged Program. Az üzleti szolgáltató központok (Shared Service Centerek/SSC-k) Szegedre telepítését megcélzó kezdeményezés révén a Föld hatodik legnagyobb olaj-és gázvállalata, a BP a városban nyitja meg legújabb, az egész világra kiterjedő ügyfélszolgáltatásokat nyújtó kirendeltségét. A várhatóan ötszáz, idegen nyelveket magas szinten beszélő diplomás fiatalnak munkát adó cég a szeptember 28-ai szegedi egyetemi állásbörzén mutatkozik be a nyilvánosság előtt.

A Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi és Bölcsészettudományi Kara, illetve a helyi szolgáltatóipar képviselőinek összefogásával életre hívott SSC Szeged Program a BP letelepedésével egy komoly mérföldkőhöz érkezett, bizonyítván, hogy a legnagyobb dél-alföldi városban sikerült megteremteni az üzleti szolgáltatóközpontok helyi működéséhez szükséges feltételeket. Ezek kialakításához az elmúlt egy évben számos területen zajlottak fejlesztések.

Egyik első lépésként a városban óriási lendületet vett az üzleti szolgáltatóközpontok elhelyezésére is alkalmas irodaházak építése. Jelenleg is több projekt fut, aminek köszönhetően két éven belül 30 ezer négyzetméternyi, a legmodernebb infrastruktúrával ellátott iroda várja majd új bérlőit.

Emellett idén szeptemberben a betelepülő SSC-k igényeire, elvárásaira szabott képzés is indult a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán. A hallgatók hazánk legnagyobb pénzügyi tanácsadó cégének, a BDO Magyarországnak a közreműködésével összeállított oktatási anyagokból sajátíthatják el a szektort érintő legfontosabb szakismereteket.

bp

A program részeként rendszeresen SSC témájú szakmai programokat szerveznek, hogy a potenciális munkaerő megfelelő ismeretekkel rendelkezzen az iparágról. Emellett szorosan együttműködnek a HIPÁ-val, azaz a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel, amely szakmai segítséget biztosít a szolgáltató központoknak az üzleti környezet megismerése, a lehetséges helyszín kiválasztása és az állami támogatási lehetőségek feltérképezése kapcsán.

Mindez azt jelenti, hogy az SSC Programnak köszönhetően a szegedi diplomás pályakezdők a városban maradva valósíthatják meg karrierterveiket, és olyan nemzetközi nagyvállalati munkakörnyezetben kezdhetik el a pályájukat, ahol hosszútávon is kiemelkedően versenyképes fizetéssel es jó előmeneteli lehetőségekkel számolhatnak.

Az eddig elért eredmények további munkára sarkalják az SSC Szeged Program képviselőit, így Szeged Önkormányzata a szakmai partnereivel közösen szeptember 28-án Nemzetközi Befektetés-ösztönzési Konferenciát szervez Szegeden, az egyetem Tanulmányi és Információs Központjában. Ezen egyrészt az üzleti szolgáltató központok magyarországi helyzetét, jelenét és lehetőségeit térképezik fel meghívott szakértők, előadók és szakmai szervezetek részvételével. A felmérések alapján a szektort dinamikus fejlődés jellemzi. Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) adatai szerint egy év alatt 9 százalékkal bővült a foglalkoztattak száma a 30 magyarországi üzleti szolgáltató központban, és így ezekben összesen több mint 40 ezren dolgoznak már idehaza.

Ugyanakkor a konferencián külön blokkban foglalkoznak majd a szegedi irodakínálattal, illetve a város által nyújtott befektetés-ösztönzési szolgáltatásokkal, a cégek letelepedését, működését segítő programokkal, javaslatokkal. A rendezvénnyel párhuzamosan tartják meg a Szegedi Tudományegyetem őszi állásbörzéjét, ahol egyebek mellett beszámolnak az ősszel indult egyetemi SSC képzésről, bemutatkoznak a helyi SSC-k vezetői, élükön az ötszáz szegedi SSC pozíciót bejelentő BP-vel is, és az érdeklődők kipróbálhatják magukat a JobBox-okban, amely egy interaktív módja annak, hogy belelássanak egy-egy pozícióba és, hogy kiderüljön, hogy mennyire felelnek meg a pozíciókkal szemben támasztott elvárásoknak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin