Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így viselkednek a gyerekek az interneten

Dotkom

Így viselkednek a gyerekek az interneten

Nagy a különbség a fiúk és lányok között!

Az iskolakezdéssel a szülőknek fel kell készülni arra, hogy gyerekeik több időt töltenek majd az interneten. A szülők jobban megvédhetik fiaikat és lányaikat, ha tudják, hogy gyerekeik mit csinálnak online és milyen veszélyek leselkednek rájuk. A Kaspersky Lab és az Iconkids & Youth nemzetközi kutatóintézet közös kutatása, a Growing Up Online – Connected Kids azt mutatja, hogy a 8-16 év közötti fiúk és lányok nagyon különbözően viselkednek az interneten, ami azt jelenti, hogy különbözőképpen kell megvédeni őket.

A lányok okostelefonokat szeretnek használni, míg a fiúk a számtógépeket és a játékkonzolokat preferálják. A fiúknál valószínűbb a játékfüggőség kialakulása: ők gyakrabban említik a számtógépes játékokat mindennapos online tevékenységeik között, míg a lányok inkább a közösségi oldalakon kommunikálnak egymással vagy élő beszédben, vagy üzenetek formájában.

Are-Kids-With-Smartphone-Addiction-At-Risk-For-Mental-Health-Problems-676x400

A lányok gyakrabban választják családtagjaikat és barátaikat információs forrásként, míg a fiúk inkább az internetetre támaszkodnak. Továbbá a fiúk magabiztosabbnak érzik magukat az internethasználat és az online védelem terén.

Ugyanakkor a kutatás szerint a fiúk kevésbé gátlásosak az interneten: sok személyes adatot osztanak meg közösségi oldalakon és idősebbnek mondják magukat, mint valójában. Gyakran próbálkoznak a szülői szűrők megkerülésével és online tevékenységük elrejtésével. És sokszor van mit elrejteni – saját bevallásuk szerint a fiúk szívesebben keresnek rá olyan tartalmakra, amelyek nem megfelelőek gyerekek számára.

“A kutatás azt mutatja, hogy a fiúk szüleinek figyelmesen kell követni gyerekük online tevékenységét. A legfrissebb szülői szűrőket kell használni, hogy biztonságban tartsák fiaikat a nem-kívánatos vagy veszélyes tartalmaktól, mint például a felnőtteknek szánt játékoktól. Míg a lányok szüleinek jobban oda kell figyelni arra, hogy kivel kommunikálnak lányaik. A közösségi oldalakat gyakran használják gyanús alakok, hogy gyerekek bizalmába férkőzzenek” – figyelmeztet Andrei Mochola, a Kaspersky Lab fogyasztási vezetője.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés