Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kétszer tovább bírhatja a jövő mobilja?

Dotkom

Kétszer tovább bírhatja a jövő mobilja?

Egy új megoldással kétszer annyi ideig bírhatják a készülékek.

Bár kétségtelen tény, hogy javában zajlanak a különböző, az akkumulátorokat érintő fejlesztések, mindeddig nem mutattak be egyetlen, olyan átütő megoldást sem, amely végül piacra is került. Ettől függetlenül azért történnek fejlesztések a háttérben, a kutatók ugyanis más-más úton próbálnak meg eljutni a végső célig, azaz, hogy a jövőbeni készülékeink egy töltéssel jelentősen tovább bírják mint a mostaniak.

akkumulator

Ezúttal a Massachusettsi Műszaki Egyetem (Massachusetts Institute of Technology, azaz MIT) kutatói dolgoztak ki egy olyan technológiát, amivel kétszer tovább bírhatják a készülékek. Az egyetem által létrehozott SolidEnergy Systems-nél ugyanis elkészítettek egy anódmentes litiumos akkumulátort, amelyből hiányzik a gratifból készült anód. Helyette egy vékony, lítium fémfólia található az akkumulátor belsejében, ezek kétszer annyi iont tárolnak, mint a hagyományos társaik.

A SolidEnergy Systems szerint az okostelefonokba építhető akkumulátor már jövőre megjelenhet, 2018-ban pedig már az elektromos autókba szánt variáns érkezésére is számítani lehet. Az biztos, hogy a befektetők bíznak a termékben, a tavaly októberi, befektetőknek szánt bemutató után ugyanis 12 millió dollárt gyűjtöttek össze a fejlesztők.

Forrás: Index



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés