Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem pörög úgy a Windows 10, ahogy várták

Dotkom

Nem pörög úgy a Windows 10, ahogy várták

De azért nincs akkora gond!

A Microsoft egy merész húzással ingyenessé tette a Windows 10-et, ennek köszönhetően pedig a redmondi gyártó újdonsága a világ leggyorsabban terjedő operációs rendszerévé vált. Talán ennek is köszönhető, hogy tavaly azt tűzték ki célul, hogy 2-3 év múlva már 1 milliárd eszközön fut majd a Windows 10. Az igen optimista becslésről azóta már a Microsoft is letett, hiszen egyáltalán nem látszik, hogy hogyan is érnének el ekkora mennyiséget.

windows-10-update

Jelenleg körülbelül 350 millió készüléken fut a Windows 10, úgy, hogy már csak alig 11 nap van hátra az ingyenes időszakból, hiszen július 29-től fizetni kell a rendszerért. Ez pedig valószínűleg drámai módon lassítja majd a terjedést, hiszen azok, akik eddig sem váltottak, vélhetően már ezután sem fognak az elkövetkező 1-2 évben, hacsak nem vásárolnak egy új, már Windows 10-es készüléket.

Az is biztos, hogy a Windows 10 leginkább csak PC-n szerez majd vásárlókat, hiszen az okostelefon piacról jelentősen kiszorultak, a mobil rendszerük részesedése ugyanis alig éri el a 0,7%-ot. Ennek ellenére nincs miért aggódni, hiszen a Microsoft jelenleg javában azon van, hogy az Office csomagot és más szolgáltatásokat helyezzen előtérbe, azaz a Windows sikere a cég számára egyre kevésbé kulcsfontosságú.

Forrás: Origo



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés