Connect with us

Hirdetés

technokrata

Birkákkal oldották meg azt, ami a Google-nek sem ment

Dotkom

Birkákkal oldották meg azt, ami a Google-nek sem ment

Nem volt Street View, hát jöttek a birkák!

A Feörer-szigetek lakói nem bírták tovább, hogy a Google Street View szolgáltatása nem elérhető náluk, ezért igen meglepő módszerrel álltak neki az atlanti-óceáni szigetcsoport feltérképezésének. A nemes egyszerűséggel Sheep View-nak keresztelt szolgáltatás során ugyanis birkákkal rögzítik a tájakat, mivel a Google már hosszú ideje képtelen autóval megtenni ugyanezt.

birkafeorer

A Sheep View-t egy helyi birkapásztornak és Durita Dahl Andreassen a turisztikai hivatal egy munkatársának köszönhetjük, akik egy különleges hám segítségével 5 birkát láttak el 360 fokos kamerákkal. Miközben az állatok vándorolnak, a rendszer folyamatosan továbbítja a rögzített adatokat Andreassen-nek, aki aztán ezket feltölti a Google Street View-ba. A Sheep View-nak köszönhetően eddig a sziget 5 települése került fel a Street View-ba és már 360 fokos videókat is rögzítettek.

Persze Andreassen hangsúlyozta, hogy örülne annak, ha a hírverés hatására a Google végre valahára ellátogatna hozzájuk és ők is készítenének felvételt a szolgáltatásukba. Emellett valószínűleg az sem elhanyagolható, hogy a közeljövőben rengeteg túrista keresheti fel a kamerás birkák okán a Feörer-szigeketet, ami szintén komoly bevételt hozhat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés