Connect with us

Hirdetés

technokrata

A fél világot átszeli az Ericsson új hálózata

Dotkom

A fél világot átszeli az Ericsson új hálózata

A világ első transzkontinentális 5G próbahálózatát hozza létre az Ericsson, az SK Telecom és a Deutsche Telekom.

Az Ericsson  partnerségi megállapodást kötött az SK Telecom és Deutsche Telekom vezető távközlési szolgáltatókkal a világ első transzkontinentális 5G próbahálózatának telepítéséről. A projekt kizárólagos infrastruktúra beszállítója az Ericsson lesz.

A három társaság próbahálózatot telepít Dél-Koreában és Németországban, amely az 5G fő technológiai újdonságait használja: hálózati virtualizációs funkciót (Network Function Virtualization – NFV), szoftveralapú infrastruktúrát (software-defined infrastructure – SDI), elosztott adatfelhőt (distributed cloud), és hálózatszeletelést (network slicing). A fő cél az ügyfél roaming élmény optimalizálásával a modern 5G felhasználási módok globális hozzáférhetőségének biztosítása.

5g

A felek emellett együttműködnek az 5G ökoszisztéma fejlesztésében, globális marketing tevékenységekben, és potenciális szabványosítási kérdésekben is.

Az Ericsson és az SK Telecom 2015 októberében sikeresen demonstrálta a hálózatszeletelés (network slicing) működését. Az SK Telecom és a Deutsche Telekom stratégiai 5G partnerségi megállapodást írt alá idén februárban Barcelonában a Mobil Világkongresszuson (MWC).

Az Ericsson, az SK Telecom és a Deutsche Telekom közötti partnerségi megállapodás bejelentésére a 2016. június 29 és július 1. között rendezett sanghaji Mobil Világkongresszuson (MWC Shanghai) került sor.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés