Connect with us
Hirdetés

technokrata

Óriási blama: ki fogja így használni a Messengert?

Dotkom

Óriási blama: ki fogja így használni a Messengert?

Úgy volt, hogy a titkosított kommunikáció bármikor és bárki számára elérhető lesz, pont úgy, ahogy a hagyományos üzenetküldési lehetőség. Most kiderült, hogy nem erről van szó!

A Facebook az elkövetkező időszakban folyamatosan kapcsolja majd be a titkosított kommunikációt a Messengerben, így hamarosan mi is biztonságosan üzenhetünk az ismerőseinknek, igaz ennek van néhány feltétele, amelyről valamiért nem szólt a közösségi oldal.

messenger

 

Nemrégiben derült ki, hogy az ilyesfajta levelezés csak és kizárólag azon a készüléken működik, amelyen elkezdtük, a többi eszközön csak a normál kommunikációra lesz lehetőség. Sőt, sokak számára ennél is nagyobb probléma, hogy titkosított formában nem lehet GIF-eket és videókat küldeni, csak üzenetek váltására van lehetőség.

Márpedig a Messengerhez sokaknál hozzátartozik a különböző hangulatjelek és más, a beszélgetést színesítő elemek használata, így kétséges, hogy nagy tömegek is igénybe vennék-e ezt a fajta kommunikációs formát. Ez pedig azt jelenti, hogy sikerült egy olyan fajta biztonsági megoldást megalkotni, amely csak a felhasználók kis része számára jelent alternatívát, így a nagy többség továbbra is a kevésbé megbízható formát használja majd, amelynek bizonyára a hackerek és a hatóságok is nagyon örülnek majd.

Forrás: Androbit



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés