Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mi az? Rengeteg céget érint, mégsem figyelnek rá oda!

Dotkom

Mi az? Rengeteg céget érint, mégsem figyelnek rá oda!

Nos, nem másról, mint a biztonságról van szó!

A Kaspersky Lab és a B2B International közös kutatása szerint a túlterheléses (DDoS) támadások elleni védelem hiánya minden negyedik vállalat kritikus rendszereit fenyegeti – ez pedig nemcsak komoly anyagi kárral, de hírnevük sérülésével is járhat.

Az európai vállalatok egy része már felismerte a fenyegetés súlyosságát: több mint felük (50,8 százalék) indokoltnak tartja a DDoS elleni biztonsági megoldás beszerzését, és nagyjából ugyanennyien (46,7 százalék) tartják rendkívül fontos kiberbiztonsági lépésnek az informatikai rendszerük biztosításához. A telekommunikációs és pénzügyi vállalatok esetében ez az arány már jóval magasabb: 82 és 78 százalék.

Mégis, a szervezetek jelentős része (25 százalékuk) nem alkalmaz semmilyen megoldást, míg 41 százalékuk csak részben. Különösen meglepő, hogy a kiszolgáltatott vállalatok többsége éppen abba a kockázati csoportba tartozik, amelyeket a leggyakrabban támadnak: ezek a média (36 százalék), az egészségügy és az oktatás (31-31 százalék) iparágak. Teljes védelmet csupán a cégek 34 százaléka épített ki a DDoS ellen.

ddos

A megkérdezettek mintegy negyede (24 százalék) az üzleti szempontból kritikus rendszerek stabilitását jelölte meg a legnagyobb biztonsági prioritásnak, ugyanakkor mindössze 15 százalékuk tervez túlterheléses támadások elleni védelmet alkalmazni a közeljövőben. Ez azt bizonyítja, hogy sokan nincsenek tisztában azzal, hogy még a legkevésbé kifinomult támadások is megzavarhatják olyan online szolgáltatások működését, amelyek elengedhetetlenek a legtöbb cég működéséhez (adatbázisok, email, weboldalak stb.). Egy egyszerű DDoS több mint 400 000 dollár anyagi kárt okozhat, kezdve az üzleti rendszerek helyreállítási költségétől, a bírságokon keresztül, a hírnév visszaszerzéséig.

“Azt tapasztalom, hogy sok vállalat a túlterheléses támadásokat kevésbé tartja veszélyesnek például egy malware fertőzéssel szemben, ez a hozzáállás pedig sokba kerülhet nekik. A DDoS ugyanolyan mértékű károkat okozhat, mint bármely más kibertámadás, különösen, ha célzottan történik a fenyegetés. Az informatikai infrastruktúra  átfogó  védelmet követel, hiszen a kritikus online rendszerek zavartalan működése a vállalat méretétől függetlenül is kulcsfontosságú” – mondta Evgeny Vigovsky, a Kaspersky Lab DDoS Protection részlegének vezetője.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés