Connect with us

technokrata

Agresszív volt a Windows, ezért beperelte a Microsoftot

Dotkom

Agresszív volt a Windows, ezért beperelte a Microsoftot

És nyert is!

Aki Windows 7-nél újabb Microsoft rendszert használ, az már biztosan találkozott a Windows 10-es frissítőablakkal. Ez, az új rendszer frissítését szorgalmazó ablak az elmúlt időszakban egyre agresszívebbé vált, még olyanra is volt példa, hogy egy 10 órás, élőben közvetített játékot szakított meg az automatikusan elindult telepítés.

Ha ennyire látványos problémát nem is, de komoly kellemetlenséget okozott Teri Goldsteinnek a Windows 10 telepítője. A hölgy az irodai számítógépén szembesült a Microsoft agresszivitásával, hiszen akaratán kívül elindult az új rendszer installálása.

windows-10-update

Az igazán nagy probléma nem is ez volt, hanem sokkal inkább az, hogy a telepítő belefagyott a műveletbe, az ezután újrainduló számítógép pedig instabillá vált, ezzel tovább nehezítve Goldstein munkáját.

Mivel Amerikáról van szó, ezért nem meglepő módon per lett a dologból, amiben a hölgy nyert is, ezért 10 ezer dollár ütötte a markát. Jó hír, hogy hamarosan végetér a szekatúra, hiszen a Microsoft július 29-e után fizetőssé teszi a Windows 10-et, ezzel együtt pedig letörli a telepítésablakot a számítógépekről.

Forrás: OrigoSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin