Connect with us

technokrata

Rendkívül fontos kezdeményezést indít a BT

Dotkom

Rendkívül fontos kezdeményezést indít a BT

A cél az informatikai vezetők szerepének erősítése.

A BT a közelmúltban jelentette be a The Digital Possible elnevezésű, globális kezdeményezését, amelynek célja, hogy a CIO (Chief Information Officer, elsőszámú informatikai vezető) szakemberek nagyobb befolyást kaphassanak a nagyvállalatoknál a digitális átalakulással és fejlődéssel kapcsolatos kérdések tekintetében. A BT a jövőben számos új digitális szolgáltatást vezet majd be, amelyek a The BT CIO report 2016 – The Digital CIO című kutatás eredményeire épülnek.

A publikáció alapjául szolgáló kérdőívet 11 országból 1030 senior IT szakember töltötte ki, amelyből kiderül, hogy az informatikai vezetők a világ minden táján fontos célnak tekintik a vállalatok folyamatainak és rendszereinek digitális szemléletű modernizálását. A digitális világ hatása ma már egyre jelentősebb, és ezzel párhuzamosan növekszik a létjogosultsága annak is, hogy az informatikai vezetők a cég döntéshozói között szerepeljenek: a senior IT döntéshozók 72%-a szerint a CIO-k szerepe az elmúlt két évben elmozdult a vezető döntéshozói irányba, és ezzel maguk a CIO-k is egyetértenek: 43%-uk jelezte, hogy ma már egyre több időt töltenek vállalati kérdésekkel.

Laptop and financial document with pen at workplace on background of three business partners interacting

A pozitív trend ellenpólusa azonban, hogy a CIO-k jelezték, ebben az új szerepkörben egyre nagyobb kihívást jelent számukra, hogy időt találjanak kreatív megoldások fejlesztésére a cégek számára. A megkérdezettek majdnem kétharmada (61%) úgy érzi, hogy több időt tölt a jelenlegi IT rendszerek fenntartásával, mint a fejlesztésekkel. Ez visszaesést jelent a 2014-es adathoz képest (74%), ugyanakkor azt mutatja, hogy a digitális transzformációra való törekvés ellenére a CIO-k ma is jelentős időt töltenek a régi rendszerekkel.

A BT CIO report 2016 továbbá arra is rávilágít, hogy a CIO-k tisztában vannak a legfrissebb technológiai trendekkel, a felhő-alapú tárolás, mobilitás és együttműködés, adatgyűjtés adta lehetőségekkel. A beszámoló szerint ma már minden ötödik globális szervezet felhő-alapú rendszerrel dolgozik, és további 46%-nál a programok és infrastruktúra fele felhőben van.

A kutatás rámutatott, hogy a világ nagyvállalatainak 76%-a már megkezdte, vagy tervezi a többsebességes technológiai fejlesztéseket, a CIO-t mint katalizátort használva ebben a folyamatban. Ez több kreativitást, nagyobb flexibilitást és dinamikusabb működési modellt igényel. A BT felmérése alapján az informatikai vezetők 65%-a hirtelen jött változást tapasztal a teljesítményértékelése alapját képező kulcs teljesítménymutatók tekintetében is, amely egyértelműen azt mutatja, hogy tevékenységük középpontjában a digitális átalakítással járó feladatok állnak.

business

A kutatásba bevont szervezetek 72%-ában különböző csapatok végzik az IT termékek és szolgáltatások beszerzését és üzembe helyezését, az IT részleg bevonása nélkül. A felmérés azt bizonyítja, hogy az IT csapatok egyre komfortosabbá válnak átfogó, támogató szerepkörükben, különös gondot fordítva az adat-biztonságra és a megfelelően kialakított infrastruktúrára. Emellett az IT feladata annak biztosítása is, hogy a szervezeten belüli erőforrások használata optimális, duplikációktól mentes legyen. A felelősségi kör ezen változásai képezik alapját a CIO-k új, digitális szerepkörének, melyben, horizontális síkon és átfogóan támogatják a szervezet egészét.

A digitális transzformáció jelentős felgyorsulására reagálva a BT számos új fejlesztés és innovatív megoldás bevezetését tervezi a következő hetekben és hónapokban, melyek támogatják a Cloud of Clouds elnevezésű portfolió-stratégiájának megvalósítását. A tervezett újítások a BT CIO report 2016 kutatás alapján meghatározott legerősebb trendeket fedik majd le: a felhő-alapú tárolást, a mobilitás és együttműködés lehetőségeit valamint az adatkezelést.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Smart-TV

A nappalikban már dúl a 8K forradalom

2021. április 20. kedd

SmartPhone

Mutasd meg a saját történetedet a Samsunggal!

2021. április 15. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin