Connect with us

Hirdetés

technokrata

Amit ezeken tárolsz, biztosan nem lopja el senki!

Dotkom

Amit ezeken tárolsz, biztosan nem lopja el senki!

Szuperbiztonságos pendrive-okat mutatott be a Kingston.

A Kingston  az Európai Unió által május 24-én hatályba lépett adatvédelmi rendeletével összhangban bemutatta két új, hardveresen titkosított USB-meghajtóját. A DataLocker SafeConsole felügyeletével elérhető DataTraveler 4000G2 (DT4000G2DM) és DataTraveler Vault Privacy 3.0 (DTVP30DM) pendrive-ok eleget tesznek a szigorú IT-biztonsági Federal Information Processing Standards (FIPS) követelményeknek, így a szervezetek a lehető legmagasabb szinten biztosíthatják adataik védelmét a teljes mobil munkaerő számára.

Mivel az adatlopások egyre gyakoribbak napjainkban, emellett egyes régiók jogszabályi előírásokat vezetnek be, a szervezeteknek javasolt bevált gyakorlatokat kidolgozniuk a vállalati tűzfalon kívül tárolt adataik biztonságának megóvására. Az Európai Unió áprilisban elfogadott általános adatvédelmi rendelete kötelezően előírja a vállalkozások digitális infrastruktúrájára vonatkozóan a biztonsági szint fejlesztését.  A Kingston szerint a szervezeti irányelvek részeként érdemes bevezetni az eszközszintű felügyeletet, amely LAN- és internetkapcsolaton keresztül végzi a biztonsági ellenőrzést, ezáltal jobban követhető és naplózható a ki-, illetve befelé irányuló vállalati adatforgalom.

Kingston_DTVaultPrivacy_DT4000G2_USB

Adatbiztonság szervezeten belül és kívül

Az újonnan bejelentett memóriakulcsok mindegyike 256 bites AES hardveres titkosítással, a DT4000G2DM esetében FIPS 140-2 Level 3, a DTVP30DM pedig FIPS 197 tanúsítvánnyal rendelkezik. Ezzel maximális védelmet biztosítanak a vállalati és a személyes adatok számára egyaránt. A SafeConsole megoldással érkező DataTraveler pendrive-ok egyedülálló módon távoli vagy helyi jelszófelügyeletet szolgáltatnak a felhasználóknak. Ez azért is előny, mert az EU által két évtized után egységesített adatvédelmi szabályrendszer a modern IT technológiákat, mint például a felhőszolgáltatásokat vagy a határokon átnyúló adatkezelést figyelembe véve rendelkezik az adatok biztonságáról az összes EU-s országra vonatkozóan.

A SafeConsole platform ezen felül lehetővé teszi az elfelejtett jelszavak biztonságos helyreállítását, a teljes körű naplózást, és az automatikus készletnyilvántartást. A geokerítések által meghatározható az USB földrajzi helye, így a határokon kívül is nyomon követhetők az adatok. Ez kiemelten fontos, mivel az új EU-s rendelet minden tagországra egységesen érvényes, és az EU-n kívüli cégek európai tevékenységét is érinti. További újdonság, hogy az eszköz elvesztése esetén a tulajdonos távolról inaktiválhatja a memóriakulcsot.

Kingston_Technology_GDPR_infografika

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés