Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung megmutatta, hogyan képzeli a jövőt

Dotkom

A Samsung megmutatta, hogyan képzeli a jövőt

Samsung Fejlesztői Konferencia 2016: ahol az ötletek innovációvá válnak.

A Samsung Electronics a Moscone Centerben nyitotta meg a 2016-os Samsung Fejlesztői Konferenciát (Samsung Developer Conference, SDC), amelyen mintegy 4000 fejlesztő vesz részt a világ minden tájáról, és amelybe több ezren kapcsolódnak be az élő közvetítésen keresztül. Az idei rendezvény fő célja, hogy olyan rendkívüli tapasztalatokat nyújtson a világ legjobb fejlesztőinek, amelyek birtokában hozzájárulhatnak egy összekapcsolódó eszközök által meghatározott jövő megteremtéséhez. A Samsung számos megoldást kínál az új platformoktól kezdve a továbbfejlesztett aláírási szolgáltatásokig, amelyekkel nagyban elősegíti az IoT (Internet of Things), a szórakoztató szolgáltatások, a virtuális valóság és a biztonság iparának fejlődését.

„Bárhová is nézünk, a szoftverek már az élet minden területén meghatározóak. Jelen vannak a telefonjainkban, az autóinkban, sőt, még az okosóráinkban is. A kódok jelentik a kulcsot az emberben rejlő lehetőségek felszabadításához, a fejlesztőknek pedig kiemelt szerep jut ebben az egyre gyorsuló változásban” – mondta a résztvevőknek Dongjin Koh, a Samsung Electronics Mobile Communications üzletágának elnöke. – „Az SDC témája, hogy „bárhová nézünk, már a jövőt látjuk”. Azaz, már nem számít, hogy hol vagyunk, mert mindenhol adott a lehetőség az eszközök és az emberek összekapcsolására. Mindez azt is jelenti, hogy akár már most megtapasztalhatjuk milyen is lesz a jövő.”

A konferencián a többi között az alábbi új, fejlesztők által vezérelt technológiák és eszközök mutatkoztak be:

The-Internet-of-Things

A dolgok internete (IoT): Az IoT ökoszisztéma létrehozása

A 2016-os SDC-n a Samsung lényegesen új, könnyen használható, nyílt API-okat és eszközöket mutatott be a SAMSUNG Artik platformhoz, amely egy végpontok közötti, integrált, az IoT-termékek létrehozásának és bevezetésének folyamatát átalakító IoT-platform. Ezen API-ok és eszközök segítségével a vállalatok bármilyen, csatlakoztatott készülékről vagy felhő alapú szolgáltatásból származó adatot biztonságosan gyűjthetnek, tárolhatnak és használhatnak fel. Így képessé válnak arra, hogy az igényekre reagálva gyorsan piacra dobjanak új IoT-megoldásokat és -szolgáltatásokat, ezzel új bevételi forrásokhoz juthassanak, és üzleti növekedésre tegyenek szert.

A Samsung nyílt platform szabványai lehetővé teszik az új vállalati, ipari és fogyasztói alkalmazások gyorsabb és egyszerűbb fejlesztését. A különböző tudásszinttel és igényekkel rendelkező ügyfelek egyformán használhatják a széles skálán mozgó IoT-képes készülékekhez és projektekhez kapcsolódó eszközök és API-ok előnyeit. Ezek mindegyike professzionális, ismert és nagymértékben integrált fejlesztői platformon alapul, amely tartalmazza egy erős, új IoT-ökoszisztéma létrehozásához és az IoT-alkalmazások jövőbeli elindításához szükséges alapvető elemeket és az áttörést jelentő technológiákat.

smssunggearvr

 Szórakoztató szolgáltatások és virtuális valóság

Az idei Samsung Fejlesztői Konferencia másik fő témája a virtuális valóság. Az Oculusszal közösen fejlesztett Gear VR népszerűségére építve a Samsung februárban mutatta be a Gear 360 kamerát, ezzel tovább erősítette vezető szerepét a virtuális valóság piacán. A Samsung Gear 360 lehetővé teszi, hogy a 360 fokos videókon és az állóképeken keresztül a fogyasztók könnyedén létrehozhassák, visszanézhessék és megoszthassák kedvenc élményeiket.

Emellett a Samsung számos, televíziókra optimalizált fejlesztői eszköze, így például a Samsung Smart TV SDK és a Samsung TV Toast is bemutatkozott. Ezek segítségével a fejlesztők többféle TV-platformon és a Samsung új, okostelevízióra optimalizált fizetési megoldásában, a Samsung Checkout on TV-n is használhatják saját kódolásukat.

img_knox_01

Biztonsági aláírási szolgáltatások

A Samsung Knox díjnyertes biztonsági platformja is tovább bővül: több eszközt támogat, és javul az átjárhatósága is. A Samsung Knox lesz az alapja az összes vállalati megoldásnak és szolgáltatásnak, beleértve az egészségügyi, az autóipari, a pénzügyi és egyéb szegmenseket is. Ezzel a fejlesztéssel a Knox már lefedi a középkategóriás eszközöket, és beágyazódik a hordható eszközökbe, például a Samsung Gear S2-be is. Ezen kívül a Knox kilép az Android operációs rendszer keretei közül, és a Samsung Tizen operációs rendszerével is kompatibilis lesz. Így több millió Samsung eszköz tulajdonosa részesülhet a nagyfokú biztonságból, miközben kihasználva a hálózatba kapcsolt világ nyújtotta előnyöket, a saját hatékonyságát is növelheti.

YEOSU-EXPO-SAMSUNG-PAVILION

Támogatói program: Fiatal programozók a világ minden részéről

A Samsung elkötelezett a tudomány, a technológia, a mérnöki ismeretek és a matematika oktatása (Science, Technology, Engineering and Mathematics education, STEM education) valamint a fiatalok programozás iránti érdeklődésének növelése iránt, ezért is szervez programozói versenyeket és kezdeményezéseket világszerte. Emellett a Samsung jóvoltából hat, az Egyesült Államokból, Argentínából és Dél-Koreából érkező fiatal szoftverfejlesztő lehetőséget kapott arra, hogy a 2016-os Fejlesztői Konferencián bemutassa ötleteit és személyesen találkozhasson professzionális fejlesztőkkel.

A 2015-ös U.S. Mobile App Academy két győztese saját alkalmazását mutatta be. A Med Kid szórakoztató módon bátorítja a súlyosan beteg gyerekeket gyógyszereik bevételének nyomon követésében. ACode Clash nevű játék pedig programozni tanítja a gyerekeket, ezzel segít kiegyensúlyozni a munkaerőhiányt, amely a JAVA-programozás speciális területén áll fenn. Emellett három argentin és egy koreai diák is részt vett az eseményen, akik szintén bemutathatták nyertes mobilalkalmazási projektjeiket.

A Samsung előszeretettel veszi igénybe külső fejlesztők segítségét, de a jelenleg futó öt C-Lab projektje révén a saját munkavállalói tehetségét is lelkesen támogatja. A C-Lab olyan vállalaton belüli kezdeményezés, amely lehetővé teszi a Samsung alkalmazottai számára, hogy megvalósíthassák saját kreatív üzleti ötleteiket.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés