Connect with us

technokrata

Ezt a fejlesztést még a Google is elismerte!

Dotkom

Ezt a fejlesztést még a Google is elismerte!

A Schneider Electric találmánya dobogós helyezést ért el a Google pályázatán.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője második helyezést ért el a Google és az IEEE Little Box Challenge nevű pályázatán. A feladat a jelenleg forgalomban lévő, hűtőláda méretű invertereknél tízszer kisebb prototípus megtervezése és megépítése volt, amely a különböző eszközök, például napelemek vagy akkumulátorok által termelt áramot a háztartásokban és a vállalati környezetekben egyaránt használható váltóárammá alakítja.

littlebox

A szokatlanul kisméretű inverter megalkotásához a Schneider Electric egy nemzetközi műszaki-informatikai szakértőkből és a vállalat Edison programjának tagjaiból álló csapatot hívott össze. Az iparági igényeket figyelembe véve, a méret helyett elsősorban a megbízhatóságot és a hatékonyságot szem előtt tartva láttak munkához. A cél egy olyan nagy teljesítményű, 2 kW-os átalakító megalkotása volt, amely versenyképes áron, egyszerűen legyártható. Egy egész éven át tartó kutatómunkát követően a vállalat 2015 júliusában négy szabadalmi kérelemmel együtt nyújtotta be a prototípust, amely akkora, mint egy kompakt fényképezőgép, a térfogata pedig mindössze 340 köbcentiméter (10 cm x 8,5 cm x 4 cm), ami a kitűzött maximális méretnek alig több mint a fele.

Az inverterek a fotovoltaikus rendszerek, akkumulátorok és egyéb erőforrások gyors elterjedése következtében egyre fontosabb szerephez jutnak a gazdaságban, valamint a fogyasztók kényelmének biztosításában. A kisebb helyigényű, alacsonyabb gyártási és beszerelési költségű átalakítóknak köszönhetően növekedhet a napenergiával működtetett háztartások száma, hatékonyabbá válhat a villamos hálózatok energiaelosztása, valamint az energiaszegény területek áramellátása is egyszerűsödhet.

Little_Box_Challenge_Logo

Az áramátalakítás a Schneider Electric egyik stratégiai fontosságú technológiai szakterülete, ezért az egyenáram–váltóáram átalakítók megtalálhatók a vállalat jobb teljesítménysűrűséget és energiahatékonyságot kínáló termékeiben, például a szünetmentes tápegységekben, a napenergia-átalakítókban és a motoros hajtásokban. Az ezen a területen felhalmozott tapasztalatok és szakértelem kulcsszerepet játszanak a vállalat számára kiemelt piacok kiszolgálásában, melyek az épületkezeléstől és az adatközpontoktól kezdve a közműszolgáltatásokon és az infrastruktúrán át az iparági szervezetekig számos területet magukba foglalnak.

„A Google versenyén való részvétellel és a megtisztelő második helyezés elnyerésével úgy gondoljuk, hogy a Schneider Electric bizonyította világszínvonalú műszaki szakértelmét és a formabontó megoldásokhoz szükséges, összehangolt csapatmunkát igénylő rátermettségét. A prototípus sikere után azon dolgozunk, hogy ügyfeleink számára is elérhetővé tegyük ezt az innovatív technológiát, és ezzel segítsük belépésüket az energiaellátás új korszakába” – mondta Prith Banerjee, a Schneider Electric műszaki vezérigazgatója és ügyvezető alelnöke.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

motoros

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu