Connect with us
Hirdetés

technokrata

Te milyen böngészőt használsz a mobilodon? A legtöbben ezt!

Dotkom

Te milyen böngészőt használsz a mobilodon? A legtöbben ezt!

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Google Chrome.

Elképesztő népszerűségnek örvend a mobilos Google Chrome, hiszen a kaliforniai gyártó közleménye alapján a böngészővel havonta már több mint egymilliárd felhasználó internetezik. Ezt a mérföldkövet alig 5 hónappal azután érték el, hogy a böngésző elérte a 800 milliós felhasználói bázist. Érdekesség, hogy a Google Chrome egyáltalán nemcsak Androidon sikeres, iOS-en is rengetegen használják.

chrome

A Chrome ezzel a YouTube, a Kereső, a Play Áruház és a Maps mellett a negyedik olyan Google-alkalmazás, amely átlépte az egymilliárdos küszöböt. További érdekesség, hogy a kaliforniai vállalat néhány izgalmas információt is megosztott a jeles alkalomból, így azt is megtudtuk, hogy havonta nem kevesebb, mint 771 milliárd oldalt néznek meg a felhasználók, amelyekből 3,6 milliárdot fordíttatnak le a Google Translate segítségével.

chrome2

 

Emellett az is kiderült, hogy a az adatforgalom-csökkentő algoritmusoknak hála a Chrome havonta összesen 2 millió GB-nyi adatot spórol meg a felhasználóknak.  Sőt, a Google a biztonságra is odafigyel, ezért a Chrome-mal böngészőket  145 millió alkalommal védte meg a kártékony weboldalak megtekintésétől a rendszer.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu