Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nehéz időszak előtt áll az Android

Dotkom

Nehéz időszak előtt áll az Android

Komoly bírósági ügy előtt áll a Google.

Nem valószínű, hogy az elkövetkező időszakra szívesen emlékeznek majd vissza a Google-nél. A The  Financial Times információi szerint ugyanis az Európai Bizottság már az utolsó lépéseknél tart a Google elleni trösztellenes vádcsomagjának kidolgozásában.

Mindez elsősorban az Androidot érinti majd. A gyakorlatilag egy évvel ezelőtt, április 15-én indult nyomozás során ugyanis az EB számára bebizonyosodott, hogy a kaliforniai gyártó visszaél az erőfölényével. Mindezt arra alapozzák, hogy bár az Androidot bárki ingyenesen telepítheti, a Play Áruház felinstallálására csak abban az esetben van lehetőség, ha a gyártó más Google szoftvereket is rátesz a telefonra.

android_malware

Ez, bár a legtöbb gyártó számára elfogadható kompromisszum, a konkurens szoftverfejlesztőknek rendkívüli hátrány, hiszen így sokan meg sem próbálnak mást használni, beérik az alapértelmezett megoldásokkal, ami hátrányosan hat a versenyre.

A Google valószínűleg holnap kapja meg hivatalosan a vádpontokat tartalmazó listát. Természetesen fellebezésre lehetőségük van, amit valószínűleg meg is fognak tenni, hiszen a Google-t is birtokló Alphabet szerint semmilyen jogsértést nem követtek el.  Amennyiben végül veszítenek az ügyben, az alapvető változásokat hozhat a cég életében, hiszen nemcsak az Androidon kell változtatniuk, de az előző évi nyereségük 10%-ának is búcsút mondhatnak.

Forrás: PC World via The Financial Times



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés