Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindegy mit csinálsz, tudják rólad, hogy ki vagy!

Dotkom

Mindegy mit csinálsz, tudják rólad, hogy ki vagy!

A Google robotjai egyszerűen meg tudják állapítani, hogy ki posztolt ki egy adott bejegyzést.

Sokan úgy gondolják, hogy egy álnév használatával egyszerűen eltűnhetnek mások elől. A Columbia University és a Google közös kutatása azonban rámutat arra, hogy hiába használ valaki más-más felhasználó nevet például az Instagramon, a Snapchaten és a Twitteren, így is meg tudják állapítani, hogy kiről van szó.

Shopper using smartphone

Mindehhez pedig elég két bejegyzés és a metaadatoknak köszönhetően máris kideríthető, hogy két, merőben különböző felhasználónév egy és ugyanazt a személyt rejti. Mindez elsősorban annak köszönhető, hogy LinkedIn-en és a Facebookon a legtöbben a valós nevük alatt regisztrálnak, a gép pedig ezen metaadatokat már könnyedén össze tudja hasonlítani a többivel.

o-TEXTING-DRIVING-facebook

Ehhez persze szükségük van földrajzi adatokra is, ám ezek megszerzése manapság nem bonyolult, hiszen a legtöbb készülék azt is eltárolja (például becsekkolás során). A  kutatók felhívják a figyelmet, hogy ezek az adatok jól jelzik, hogy az emberek egyáltalán nincsenek tisztában azzal, hogy milyen adatokat osztanak meg az interneten, ezért a jövőben érdemes méginkább odafigyelniük a személyes adataikra.

Forrás: PC World



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés