Connect with us

Hirdetés

technokrata

Legyőzték a zenészek a Deezer-t!

Dotkom

Legyőzték a zenészek a Deezer-t!

Az EJI (Előadóművészi Jogvédő Iroda) győzelmet ért el a Deezer internetes streaming zeneszolgáltató ellen indított próbaperében.

A bírói döntés nyomán a Deezer a magyar piacra lépésének időpontjától, azaz 2012 októberétől utólag köteles megfizetni az EJI-nek az érintett előadók jogdíját. Az EJI díjszabásában meghatározott előadóművészi jogdíj mértéke messze meghaladja azt, amennyit eddig a kiadók fizettek az előadóknak, a zenészek tehát biztos jobban járnak.  Az EJI tisztában van azzal, hogy a kiadók egy része az előadók egy szűk csoportjának fizetett már valamilyen összegű jogdíjat, ezért az igazolhatóan megfizetett összegeket figyelembe fogják venni.

Deezer1

Benkő László zenész, az egyesület Választmányának tagja elmondta: „Az előadók internetes jogainak védelme nemcsak a zenészeknek fontos, hanem a közönségnek is. Nem tartom elfogadhatónak, hogy a zenészek az internetes felhasználás után ne kapjanak tisztességes díjazást, ezért üdvözlöm a bíróság döntését.” Az EJI a Deezer perbe hívása mellett korábban minden más, engedély nélkül működő szolgáltatót is felszólított a jogsértés beszűntetésére és a most meghozott ítéletet megküldi ezen szolgáltatóknak is, ismételten felhívva figyelmüket a jogszerű működés helyreállítására. Amennyiben a Deezer az ítélet ellen fellebbez, a per másodfokon folytatódik tovább.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés