Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezt látnod kell: Így csapják be az ujjlenyomat-olvasót

Dotkom

Ezt látnod kell: Így csapják be az ujjlenyomat-olvasót

Amerikai kutatók igen egyszerűen verik át a telefonokba épített ujjlenyomat-olvasókat.

Az ujjlenyomat-olvasók elterjedésével soha nem látott biztonságba kerülhettek a mobiltelefonon tárolt adataink, hiszen elviekben azokhoz csak és kizárólag mi férhetünk hozzá. Azonban a gyakorlat mást mutat, hiszen most kiderült, hogy egy egyszerű trükk segítségével kicselezhetjük a telefont. A művelethez szükségünk lesz egy nyomtatóra (amiből egy hagyományos, tintapatronos is megfelelő), egy konduktív (vezetőképes) festékre és természetesen egy, a feloldáshoz szükséges ujjlenyomatra.

Ahogyan az alábbi, a Michigani Állami Egyetem kutatói által készített videón is látható, ezzel a módszerrel tökéletesen becsapható a telefon. A kísérletben résztvevő Galaxy S6 ugyanis pillanatok alatt “engedelmeskedett” a csalásnak és a kutatók sikeresen hozzáférhettek a rajta tárolt adatokhoz.

Eddig a Samsung és a Huawei készülékeit sikerült átverni, a többi gyártó modelljeinél még nem értek el sikert a kutatók, ám valószínűleg ez nem sokáig marad így. Reálisan azért szerencsére nem túlságosan nagy veszély ez a fajta biztonsági rés, hiszen aligha valószínű, hogy valakitől észrevétlenül nagyfelbontású ujjlenyomatot tudnak venni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés