Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindenhova követ a DJI drónja

Dotkom

Mindenhova követ a DJI drónja

Az egyik legjobb dróngyártó új fejlesztése remekül mozog a fák között is.

A világ vezető dróngyártójának, a DJI -nek már lehet előrendelni a legújabb alkotását, a Phantom 4-et. Az újdonság egyik legnagyobb előnyei közé sorolják a szenzorokat, ami megakadályozza, hogy darabokra törjük például egy fán. Ugyanis érzékeli, amint akadály van előtte és kikerüli. A korábbi társaihoz képest a mostani modell már két ultrahangos érzékelővel és öt kamerával is figyel a környezetére, ezzel biztosítva a megfelelő repülést. A felvevők közül kettő előre, kettő lefele és egy 4K-s az alján, ami a tényleges videó anyagért felelős. A fedélzeti számítógép ezen képek alapján alkot 3D modellt a világról.

phantom 4

További újításokat is kapott a szerkezet. Belekerült egy úgynevezett TapFly funkció, aminek segítségével akár óvodások is tudják irányítani a gépet. A felszállás csupán egy gombnyomással megoldható, és egy bökés a kijelzőre és már megy is az ujjunk által kijelölt irányba. Szintén érdekes újdonság az ActiveTrack. Egy képen bejelölünk egy tárgyat, vagy embert, vagy bármilyen objektumot, amiről a drón készít egy 3D-s modellt, majd próbálja nyomon követni. Tehát a vezérlő pilótának nem kell már irányítania, csak a felvétel élességét kell figyelnie. Egyenlőre a hátránya annyi, hogy csak 72 km/h -ig tudja követni, így egy autót, ha nem a városi forgalomban áll, akkor nehéz folyamatosan venni. Ellenben egy kerékpárost már szépen végigkísérhet az útján.

Akkumulátorán javítottak, de sajnos nem sokat. Az előzőhöz képest csak 3 perccel lett jobb az üzemidő, így 28 percig bírja. Súlya megnövekedett 100 grammal, ahogyan az akksi is 5350 mAh-ra nőtt. Ára meg aztán különösen erős lett, 1400 dollár ( 390 ezer forint) az előrendelési összeg.

 

Forrás: Index



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés