Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung bemutatta, miért lesz nekünk jó az 5G!

Dotkom

A Samsung bemutatta, miért lesz nekünk jó az 5G!

A Samsung sikeres mobil és rögzített vezeték nélküli 5G hálózati teszteket végzett a Verizon Központjában.

Saját 5G Hybrid Adaptive Array rádióantenna technológiáját és a Verizon FiOS vezetékes hálózatát felhasználva a Samsung több valós felhasználói helyzetben, a milliméter wave (mmWave) sávszélességet meghaladó, 5G-s vezeték nélküli hálózati sebességet produkált – az épületen belüli és mobil környezetben is. A kísérlet során a Samsung egy automatizált beamforming-képes multiple-input és multiple-output (MIMO) technológiával felszerelt gépjármű segítségével szemléltette a 4K-s UHD felbontású videós tartalom éteren keresztüli átvitelét is.

A Samsungnak sikerült bizonyítania az 5G hálózat igazi erejét, hiszen élőben, 4K UHD felbontásban közvetített a Samsung Gear VR segítségével Samsung Galaxy telefonokra olyan 360 fokos virtuális valóság tartalmat, amely 17 különálló videó feedből tevődött össze.

A Samsung tesztjei a New Jersey-beli Basking Ridge-ben lévő Verizon központban, a Verizon 5G Technológiai Fórum keretében zajlottak, amelyet az 5G-s követelmények, standardok és technikai innovációk fejlesztésének gyorsítása érdekében hoztak létre. Az 5G technológia elhozhatja a vezeték nélküli szélessáv és a Dolgok Internetének (Internet of Things (IoT)) új generációját, hiszen eszközök milliárdjait kötheti össze, miközben a rövid késleltetésű, gigabites sebesség tovább gyorsításával gazdagabb tartalmakat és élményeket biztosíthat.

5g

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Samsung a Verizonnal együtt vezető szerepet tölt be az 5G-hez kapcsolódó szabványok és fejlesztések területén” – mondta Youngky Kim, a Samsung Electronics Hálózati Üzletágának elnöke és vezetője. „A terepen is sikeresen lezajlott tesztjeink tükrözik a mobil eszközökhöz és hálózatokhoz kapcsolódó innovációink sorát, valamint fejlesztői csapatunk erejét és elkötelezettségünket, hogy segítsük a mobilszolgáltatókat az 5G elérhetővé tételében, és ezáltal izgalmas technológiák és szolgáltatások létrehozását.”

A Samsung az 5G Hybrid Adaptive Array antenna technológiájának sikeres tesztelésével olyan megoldást mutatott be, amely erőteljesebb, magasabb minőségű 5G-s vezeték nélküli jelek továbbítására is képes. Ez jócskán csökkenti a késleltetési időt és megnöveli a különféle adatok átviteli sebességét, így akár 4K-s UHD minőségű videós tartalmak is megszakítás nélkül, zavartalanul közvetíthetők élőben.

„A Verizon elkötelezett az iránt, hogy az olyan úttörő partnerekkel együttműködve, mint a Samsung, irányítsa és felgyorsítsa az 5G-hez köthető innovációkat” – mondta el Roger Gurnani, az Információ és Technológiai Architektúrák vezetője és ügyvezető alelnöke. „Az, hogy a Samsung technológiája élesben is megállta a helyét, bizonyítja, hogy készen állunk az új generációs, vezeték nélküli innováció bevezetésére.”

Ezen 5G technológiák kiemelik a Samsung Electronics legfőbb erősségét, mégpedig azáltal, hogy a jövőbeli hálózatok kiépítése érdekében kombinálja az infrastruktúrát az eszköz megoldásokkal, amire az iparág kevés szereplője képes. A legutóbbi, élvonalbeli 5G bemutató a mobil kommunikáció és a hálózati üzletág kutatási és fejlesztési területén tevékenykedő mérnökök tehetségének és szaktudásának együttes eredményeként jöhetett létre. A Samsung szerint ez szolgálhat alapjául egy sikeres, felhasználók közötti 5G megoldás megszületésének.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés