Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bíróságra megy az Apple az új iPhone miatt

Dotkom

Bíróságra megy az Apple az új iPhone miatt

Az Immersion szerint szabadalmat sért a kaliforniai gyártó új mobiljaiban lévő kijelzőtechnológia.

2014-ben, az Apple Watch-ban mutatkozott be az Apple Force Touch technológiája, amelyet aztán a 2015-ös iPhone 6S/6S Plus-ban tovább is fejlesztett az Apple, így létrehozva a 3D Touch-ot. A nyomás érejének érzékelését lehetővé tevő technológiára rendkívül büszke az Apple, hiszen az új iPhone-ok komplett reklámkampánya erre épül. Épp ezért különösen kínos, hogy a kaliforniai gyártó hamarosan a bíróságra mehet a telefon miatt, hiszen beperelte őket az Immersion. A vállalat 1993 óta fejleszt tapintásos technológiákat és már több ízben is sikerült győzelmet kiharcolniuk a náluk jóval nagyobb vállalatokkal szemben.

iphone_6s

Emlékezetes, hogy a Sony egy 2002-es perben veszített a vállalattal szemben, ezért a Playstation 3 első kontrolleréből hiányzott a rezgőmotor, amelyet csak két évvel a konzol megjelenése után építettek be az irányítópadba. Az Immersion tehát nem viccel és most is jó esélyük van, hiszen szerintük az Apple az általuk régóta használt, a megosztott visszacsatolásról szóló szabadalmukat használta fel engedély nélkül. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az eszköz meg tudja különböztetni a nyomás erősségét, és gyenge érintésre előnézetet mutat, míg a tartalmat csak erős nyomásra nyitja meg.

Vagyis pont az iPhone 6S leginkább reklámozott peek & pop funkcióját írja le, vagyis jó ügyvédekkel egyszerűen győzedelmeskedhetnek a bíróságon. Ez mindenképpen komoly erkölcsi veszteséget jelente az Apple-nek, de anyagilag aligha rázná meg őket egy büntetés. Az már inkább, hogy az Immersion feltett szándéka az iPhone 6S és Apple Watch kitiltása az amerikai piacról, igaz ennek a sikere erőssen kétséges, valószínűleg csak nyomásgyakorlásként került bele ez a kitétel. Az biztos, hogy egyhamar nem kerül pont az ügy végére, úgyhogy kiváncsian várjuk, hogyan csatározik majd a két gyártó a bíróságon!

Forrás: HVG



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés