Connect with us

technokrata

Te megfelelően vigyázol az adataidra? A mai napon gondold át!

Dotkom

Te megfelelően vigyázol az adataidra? A mai napon gondold át!

Ma van az adatvédelem nemzetközi világnapja.

Immár 9. éve ezen a napon tartják az adatvédelem nemzetközi világnapját. A jeles esemény célja, hogy  a digitális világ és a technika fejlődése során bekövetkezett változások kapcsán felhívja a figyelmet az adatvédelem fontosságára.

Az Európa Tanács kezdeményezésére létrehozott világnap most azért is különösen fontos, mert az elmúlt időszakban igazán komoly változások történtek a számítástechnikában. Így a nem ritkán több évtizedes jogszabályok mára igencsak elavultnak tekinthetőek. Ezért fordulhat elő, hogy jelenleg nincs megfelelő jogi háttér a felhőalapú adattároláshoz sem.

3658data_security

Ahogyan a Microsoft által hozzánk eljuttatott sajtóközleményben kiemeli, ” olyan megoldások szükségesek, amelyek nemcsak a nagy számítástechnikai cégeknek válnak be, hanem az üzleti életben jelen lévő kisvállalkozások, de legfőképpen fogyasztók számára is hasznosak. Ha biztosítani szeretnénk, hogy az adatok az Atlanti-óceán két partja között fenntartható keretek között szélesebb körben mozoghassanak, akkor egy újfajta transz-atlanti megállapodásra van szükségünk.”

A világnak tehát egy új, előremutató jogi szabályozásra van szüksége. Csak remélni tudjuk, hogy a mai nap sikerrel felhívja a figyelmet a változások szükségességére!Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin