Connect with us

Hirdetés

technokrata

Máris korlátozásokba kezdett a Netflix!

Dotkom

Máris korlátozásokba kezdett a Netflix!

Alig indult el itthon is a Netflix online tartalomszolgáltatása, a cég máris kénytelen gátat szabni a hamis hozzáféréseknek.

Az új év elején nagyot robbantott a Netflix, amikor bejelentette, hogy egyszerre 130 országgal bővítik a szolgáltatás elérhetőségét. Ebbe a körbe Magyarország is bekerült, így itthon is számos film- és sorozatrajongó szeme csillant fel, hogy végre legálisan, egy nem túl magas előfizetési díjért korlátlanul nézhessék kedvenceiket a képernyőn. Igen ám, csakhogy a Netflixen elérhető tartalmak országonként különbözhetnek és különböznek is. Így például itthon csak alig egytizedét érhetjük el annak, amit mondjuk egy amerikai előfizető. Erra a problémára persze a leleményes felhasználók egy része már talál megoldást. VPN-nel, illetve proxyszerverek segítségével lépnek be az oldalra, mivel így el tudják hitetni, hogy pl. az USA-ban tartózkodnak.

netflixandchill

Márpedig ha amerikai IP-ről jelentkezünk be, akkor ugyanazt fogjuk látni, mint egy tényleg amerikai felhasználó, azaz sokkal többet, mint egyébként. Nyilván várható volt, hogy a szolgáltató lépni fog erre, így elkezdték korlátozni és szűrni ezeket a kiskapukat. Kicsit furcsa lehet a lépés, hiszen a Netflixnek nyilván az a jó, ha minél többen, minél több tartalmat néznek. Csakhogy a különböző filmek és sorozatok sugárzási joga országonként más-más cégnek a birtokában van és az ő engedélyük nélkül ezek nem tehetők hozzáférhetővé az adott ország előfizetőinek. A végső megoldás az lenne, hogy ez az állapot megszűnjön és a világ minden pontján azonos és korlátozásoktól mentes tartalmakat láthassunk. Ehhez viszont megállapodások egész sora szükséges, amik tető alá hozása a Netflixnek is sok idejébe fog kerülni, addig pedig nem fog javulni a helyzet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés