Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha ezt használod, többé biztosan nem lesz remegős a videófelvétel

Dotkom

Ha ezt használod, többé biztosan nem lesz remegős a videófelvétel

Szuper stabilizátort dob piacra a magyar GreenZero. A Snow névre keresztelt újdonság elképesztő stabilitást garantál.

Bizonyára mindenki találkozott már olyan felvételekkel a világhálón, amelyek idegesítően remegtek, így a kép élvezhetetlenné vált. Itt most nem csak az amatőr Youtube-os felvételekre kell gondolni, hiszen én is láttam már olyan videoklippet, ahol elvileg profi stáb dolgozott, de egy üldözéses jelent során inkább csak ugráló képpel találkoztam. Ugyan léteznek különféle stabilizátorok, igazán átütő eredményt csak kevés garantál.

Jó hír, hogy egy ilyenért már messzire sem kell mennünk, hiszen egerszalóki GreenZero egy olyan stabilizátorral állt elő, amely forradalmasíthatja a piacot. A Snow névre keresztelt újdonság rendelkezik egy a szabadalmaztatott, kiegyensúlyozó tartállyal amely  kiküszöböli az úgynevezett inga hatást. A varázslat a tartályban nem más, mint a víz, amelyet ellensúlyként használva a gravitáció segítségével kényszeríti a stabilizátort függőleges pozícióba.

Az egészen könnyű, alig 900 grammos stabilizátorra egy maximum 2 kg-os DSLR, bridge vagy videókamerát lehet felszerelni, a rögzítéshez pedig elég egyetlen csavart használni. Ezután viszont nyugodtan lehet a munkára koncentrálni, hiszen az iker markolat kialakításának hála, felvétel közben nem fog begörcsölni az ember karja.

A magyar tervezők tehát igen nagy energiákat fektettek a stabilizátor elkészítésébe, hogy az necsak könnyű, de strapabíró is legyen. Épp ezért a testet alumínium csövek alkotják, még a csavarok és a tengelyek rozsdamentes acélból készültek. A minőségi kialakítás tehát már a jelen, az elérhetőség azonban még a jövő zenéje, hiszen a GreenZero az IndieGogo-n gyűjt pénzt a projekt megvalósítására. A csapat szerencsére jól halad, hiszen már a szükséges, 15 ezer dolláros összeg 75%-át sikerült összegyűjteniük. Érdemes nekik szurkolni, mivel a 650 dolláros (190 ezer forintos) áron piacra kerülő stabilizátor nagy sikerre számíthat a videósok körében. Jó hír, hogy a kampány vége előtt most akciós, 550 dolláros áron is haza lehet vinni egyet a Snow-ból.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés