Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megdöbbentő: A saját felhasználóin kísérletezett a Facebook

Dotkom

Megdöbbentő: A saját felhasználóin kísérletezett a Facebook

A Google-lel való háborúra készülnek.

Androidos mobilod van, és az elmúlt időszakban gyakran akadozott a Facebook? Lehet, hogy mindez nem is a véletlen műve! A The Information szerint ugyanis a közösségi oldal titokban a felhasználók viselkedését tanulmányozta és ezért több hibát is elrejtettek az androidos szoftverükben. A portál információi alapján a Facebook arra volt kiváncsi, hogy a látogatók mennyire viselik el a problémákat és rendszerhibák esetén hogyan reagálnak a felmerülő akadályokra.

Az eredmény a Facebook szempontjából igen üdvözítő, hiszen kiderült, a tagok ahelyett, hogy mérgesen abbahagyták volna a facebookozást, több alkalommal is újra és újra próbálkoztak, majd ha az alkalmazás ezután sem engedte be őket, akkor a böngészőből folytatták a hírfolyam nézegetését.

How_Facebook_Makes_Money

 

Minderre a kísérletre azért volt szükség, mert a Facebook a Google-lel való háborúra készül, ebben az esetben pedig elképzelhetőnek tartják, hogy a keresőóriás valamilyen módon megpróbálja majd megnehezíteni a facebookosok dolgát. Ilyenformán akár még az sem elképzelhetetlen, hogy egyik napról a másikra eltűnne a Play Áruházból a Messenger, a Facebook és akár a WhatsApp is.

Ez azért sem teljesen elképesztő gondolat, mert a legtöbb, mobiltelefonról Facebookozó felhasználó valamilyen, a Google rendszerért használó készülékkel böngészik, ám ilyenkor a hirdetési és egyéb bevételek nem a kaliforniai óriáshoz, hanem a közösségi oldalhoz érkeznek meg. Márpedig épp ez az, ami a Google bevételeinek gerincét jelenti, tehát aligha nézik jó szemmel az egyre nagyobb előretörést.

facebook3

Az Information szerint tehát egyre valószínűbb, hogy a Google szigorától való félelem miatt a Facebook elkezdett titokban azon kísérletezni, hogy hogyan juttathatná el úgy az androidos közösséghez a szolgáltatásait, hogy abba beleszólása legyen a kaliforniai vállalatnak, ennek pedig az egyik első lépése volt a felhasználók tesztelése. Az biztos, hogy egy esetleges háborúval mi felhasználók biztosan igen rosszul járnánk, hiszen így a megszokott szolgáltatásainkat kellene lecserélni. Természetesen a pletykákat nem kommentálta a Facebook.

Forrás: 444



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés