Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy apró másológép vajon bedöntheti a zeneipart?

Dotkom

Egy apró másológép vajon bedöntheti a zeneipart?

A Pirate Bay alapítója rendkívül érdekes eszközzel állt elő.

Bizonyára mindannyian ismeritek a Pirate Bay-t, az egyik legnagyobb torrent oldalt. Ha persze ti nem is, de biztosan ismertek valakit, aki ismer valakit, aki már használt ehhez hasonló torrent oldalakat, és tudjátok, hogy a torrentezés nem csak illegális, de hatalmas veszteséget okoz a szórakoztatóiparban. Legalábbis az érdekeltek ezt állítják.

Most a Pirate Bay alapítója egy újabb alkotással hívja fel figyelmünket arra, hogy az említett veszteségek mennyire nem valósak. Egy Kopimashinra keresztelt, LCD kijelzős Raspberry Pi-t arra programozott be, hogy másodpercenként 100 példányban másoljon le egy zeneszámot (Gnarls Barkley – Crazy). Ha a zeneipari kárfelmérések aránya valós lenne, ez napi tízmillió dolláros kárt jelentene, ami természetesen most nem következik be.

Az apró számítógép nem tárolja a többszörösített fájlokat, azok azonnal törlődnek, ezért mondhatjuk művészeti alkotásnak. Sunde ezen nem valós veszteségekre szeretné felhívni a figyelmünket, és elmondása szerint a torrentezés még jó hatással is van az eladásokra.

KH000//Kopimashin from Peter on Vimeo.

Forrás: 444



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés