Connect with us

technokrata

A Telekom eladta az Origót! Kiderült, ki az új tulajdonos

Dotkom

A Telekom eladta az Origót! Kiderült, ki az új tulajdonos

A Magyar Telekom a mai napon bejelentette, hogy megállapodást írt alá az Origo Zrt. eladása ügyében az új tulajdonossal.

Már hosszabb ideje keringtek különböző pletykák arról, hogy a Magyar Telekom megválik az Origo Zrt.-től. A lehetséges vevők között Simicska Lajos és Andy Vajna nevéhez köthető cégek ugyanúgy felmerültek, mint az Origo konkurenciáját, az Index.hu-t üzemeltető CEMP is. Ma viszont aláírták a hivatalos megállapodást, eszerint a New Wave Media Kft. vásárolja meg a Telekom 100%-os tulajdonrészét.

telekom

Mindezért az új tulajdonos 13,2 millió eurót, azaz nagyjából 4,2 milliárd forintot fizet, de a tranzakciót csak 2016 első negyedévében kerül majd lezárásra. Az Origo Zrt. 17 éve, 1998 decemberében indult, azóta pedig a hazai internet egyik legnagyobb médiavállalatává vált. Több területen piacvezető pozíciót ért el, köszönhetően például az Origo.hu, a Freemail vagy az Adnetwork szolgáltatásoknak. Az eladáshoz nem szükséges a versenyhatóság jóváhagyása, illetve bizonyos részek, mint például a Clickshop nem képezik részét az eladásnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin