Connect with us
Hirdetés

technokrata

Elképesztő: 1 km magas lesz a világ legmagasabb épülete!

Dotkom

Elképesztő: 1 km magas lesz a világ legmagasabb épülete!

Három év és letaszítják a Burj Khalifát a trónjáról.

A világ legnagyobb épületének megépítése nem könnyű és nem is olcsó folyamat, ezért nem is gyakran készülnek el új monumentális csodák. Elég csak a 827 méter magas Burj Khalifára gondolnunk, ami majdnem csődbevitte Dubai-t. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a gigászi építmények ne foglalkoztatnák az emberek fantáziáját és ne próbálnák meg megdönteni az eddigi rekordokat. Így fordulhat elő, hogy már megkezdték az új csúcstartó, a Jeddah Tower építését amely nem kevesebb, mint 1 kilométer magas lesz!

jeddah-tower

A szaud arábiai Jeddah városában épülő gigászi építmény várhatóan 2018-ra készül majd el.  A munka neheze még odébb van, hiszen jelenleg a 26. emeletnél tartanak ez pedig a töredéke a tervezett 200-nak. A szinteken irodák, hotelek és lakások is lesznek, a végső költség pedig elérheti az 1,23 milliárd dollárt.

new-tallest-building-2

A kivitelezőknek nemcsak az elképesztő magassággal, de a Vörös tenger miatt a szélllel és a homokkal is meg kell bírkózniuk. További kihívást jelent még a különleges kilátó is, aminek szintén el kell viselnie az időjárás viszontagságait.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu