Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ez a technológia megváltoztathatja az életed

Dotkom

Ez a technológia megváltoztathatja az életed

A küszöbön a dolgok internete, újabb vállalat fektet komoly energiát a technológia fejlesztésébe.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője új globális márkastratégiát jelentett be. A vállalat ezzel arra az iparági fordulópontra reagál, amelynek átlépésével az urbanizáció, a digitális átállás és az iparosodás az üzleti és a társadalmi életet is gyökeresen átalakítja. A Life Is On elnevezésű stratégia középpontjában a Schneider Electric IoT-megoldásokkal kapcsolatos intelligens üzemeltetési megközelítése áll. Ez a szemlélet magasabb szintű együttműködést tesz lehetővé, megváltoztatja az emberek és a szervezetek energiafogyasztási szokásait, a termékgyártást és a munkavégzés módját, javítja az ipari folyamatok automatizáltságát, valamint növeli az üzleti döntések és mindennapi életünk minőségét. A McKinsey becslése szerint az IoT-alapú piac éves forgalma 2025-re elérheti a 10 billió dollárt.

A Life Is On márkastratégia egyértelműen bemutatja, hogy a vállalat miként segít ügyfeleinek kiaknázni ezt az alapvető változást. Összekapcsolja a Schneider Electric társadalmunk legfontosabb folyamatait irányító üzemeltetési technológiában (OT) szerzett tudását az információs technológia (IT) vívmányaival, amelyeket jelenleg is életünk és döntéshozatali folyamataink egyszerűsítésére alkalmazunk. Ezt az elvet a Schneider Electric intelligens üzemeltetésnek nevezi, és a hatékony automatizálást és vezérlést, a fejlett távoli felügyeleti megoldásokat, a megelőző karbantartást, a felügyelt szolgáltatások támogatását, a fejlett elemzést és a gyakorlatban is hasznosítható adatok kinyerését helyezi előtérbe általa. Így elősegíti, hogy tájékozottan hozzunk döntéseket otthonunkban, a gyártóegységekben, az adatközpontokban, épületekben és városokban egyaránt.

sganu-internetofthings

„Energiamenedzsment és automatizálási technológiánknak köszönhetően az élet mindenhol, mindenki számára és mindig zavartalanul zajlik. Azt gondoljuk, hogy az energiához való hozzáférés mindenkinek alapvető joga, ezért olyan megoldásokat alakítunk ki, amelyek biztonságossá, megbízhatóvá, hatékonnyá és fenntarthatóvá teszik, valamint hálózatba rendezik az energiát. Jelentős mértékben fektetünk be az innovációba, a termékeket és a rendszereket a dolgok internetén keresztül kötjük össze szoftver-portfóliónkkal, ezzel segítve az energia elosztását és rendszerbe rendezését. Megoldásaink világszerte olyan kulcsfontosságú területeket szolgálnak, mint a lakóépületek, adatközpontok és hálózatok, energetikai és infrastrukturális rendszerek, ipari létesítmények. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy segítsük ügyfeleink sikerét ebben a megváltozott környezetben, amely elengedhetetlenné teszi, hogy a vállalatok és szervezetek jobban kapcsolódó vállalkozásokká szerveződjenek, és megfontolt, valós idejű információk alapján végezhessék az intelligens üzemeltetést” – mondta Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnök-vezérigazgatója.

„A dolgok internete az ipar minden ágazatát új alapokra helyezi Magyarországon, ezért az ’intelligens működés’ megközelítésünk az IoT-megoldásokban rejlő lehetőségek kiaknázásában segíti ügyfeleinket. A változás egyre gyorsabb ütemben zajlik, és az összekapcsolt rendszerekre épülő termékek megnövelt szerepet kapnak kínálatunkban. Ügyfeleink a gyakorlatban tapasztalják a folyamatokat automatizáló megoldásaink előnyeit, amelyek intelligens szolgáltatásaikkal ahhoz is hozzájárulnak, hogy megalapozottabb üzleti döntéseket hozhassanak” – tette hozzá Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

The-Internet-of-Things

Iparági együttműködés

Ezt az IoT-alapú, intelligens üzemeltetésre fókuszáló jövőkép melletti elköteleződést mutatják a vállalat azon bejelentései is, miszerint bekerült az Industrial Internet Consortium (IIC) irányító testületébe, valamint együttműködési megállapodást kötött a Hong Kong University of Science and Technology-Massachusetts Institute of Technology (HKUST-MIT) Research Alliance Consortiummal az IoT-megoldások fejlesztésének és bevezetésének támogatására. Az ICC tagság által a Schneider Electric olyan cégekkel működhet együtt, mint az AT&T, a Cisco, a General Electric, az IBM vagy az Intel. Részt vehet az iparági specifikációkra vonatkozó javaslatok, továbbá olyan keretrendszerek kidolgozásában, amelyek világszerte felgyorsíthatják az IoT-technológiák elterjedését.

A Schneider Electric Csoportot John Tuccillo, az ipari és kormányzati ügyekért felelős vezető alelnök képviseli az IIC irányító testületében. A konzorcium vezérigazgatója, Dr. Richard Soley, így nyilatkozott: „A gyártási folyamatok következő nagy átalakulását a rendszerek összekapcsolásával elérhető intelligens működés hozza el. Itt kap szerepet a Schneider Electric és a szervezet többi tagjának szaktudása: energetikai és a folyamatok hatékonyságát növelő innovációival, valamint összekapcsolt termékeivel és megoldásaival segít új szintre emelni az IoT fogalmát – ahol az emberek élete, a munkafolyamatok és teljes ellátási láncok néznek jelentős átalakulás elé.”

Az IoT-technológiák alapvető fontosságúak a Schneider Electric kiemelt piaci szegmenseiben, így a vízkezelésben, az olaj- és gázszolgáltatásban, az adatközpontokban, a bányászatban, a közművek és az egészségügy terén, az élelmiszeripar és az italgyártás, valamint az intelligens városok számára. A cél a lehető legnagyobb hatékonyság és fenntarthatóság biztosítása az ügyfelek számára. Az IIC-vel és a HKUST-MIT-vel kötött megállapodásokon keresztül a társaság új technológiák kifejlesztésére törekszik, amelyek az intelligens működtetés, a hatékonyság és a rendszerbe rendezés révén segítik a felhasználókat az új típusú kihívások leküzdésében.

A Life Is On márkastratégia további fontos elemei az új megoldások és szolgáltatások, amelyek tovább erősítik a Schneider Electric összekapcsolt technológiák, fenntarthatóság, hatékonyság, megbízhatóság és biztonság iránti elkötelezettségét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés