Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az internethasználatra tanít a Telenor

Dotkom

Az internethasználatra tanít a Telenor

Biztonságos internetezésre oktatták a diákokat a Telenor munkatársai.

ATelenor Nap keretében a vállalat kétszáz munkatársa négy magyarországi iskolában tartott interaktív tanórákat, amelyeken a gyerekek a biztonságos internetezést sajátíthatták el és 400 további Telenor munkatárs tanította mobilinternet használatra a Telenor ügyfeleit 20 budapesti és vidéki bevásárlóközpontban. 

A vállalat idei ügyfélnapján első alkalommal nem csupán forgalmas helyszínekre, de egy budapesti, egy törökbálinti, egy zsombói és egy hódmezővásárhelyi iskolába is ellátogattak a Telenor munkatársai. A kétszáz dolgozó a Hipersuli oktatási programban részt vevő oktatási intézmények tanulói számára kiscsoportos foglalkozásokat tartottak, amelyeken a biztonságos internethasználatot sajátíthatták el a diákok. A különleges tanórákon megszerzett ismereteiket a gyerekek táblagépeken le is tudták tesztelni.

A hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskolában Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Czunyiné dr. Bertalan Judit, köznevelésért felelős államtitkár Christopher Laskával, a Telenor vezérigazgatójával közösen megtekintette a biztonságos internethasználat oktatása mellett a Hipersuli egyik mintaóráját is. A hódmezővásárhelyi iskolában a Telenor által biztosított táblagépeket magyar nyelv és irodalom, matematika és természetismeret oktatására használják fel a tanórákon.

telenor_uzlet

A Hipersuli oktatási programot a Telenor idén tavasszal indította útjára vállalati felelősségvállalási tevékenysége keretében. A vállalat a projekthez csatlakozó iskolák mintegy 350 diákja számára tett elérhetővé modern táblagépeket Hipernet-kapcsolattal. Mivel a digitális eszközök felhasználása a tanárok részéről is újfajta megközelítést igényel, ezért a Telenor a programhoz csatlakozó tanároknak is átfogó képzést szervezett. A Hipersulihoz kapcsolódó partnerek, a Köznevelésért Felelős Államtitkárság és az Oktatáskutató és Fejlesztői Intézet és a Microsoft pedig kísérleti digitális tananyagokkal, illetve tantermi vezérlőszoftverek rendelkezésre bocsátásával segítette a 2016 nyaráig tartó oktatási projektet.

„Számomra az a legfontosabb, hogy látom kollégáim elkötelezettségét, amikor gyerekekkel és ügyfelekkel beszélgetnek a mobilinternet előnyeiről. A mai nap is egyértelművé tette számunkra, hogyan javítja a mobilinternet terjedése ügyfeleink mindennapjait, valamint a következő generáció oktatási esélyeit. Ezért is vagyunk nagyon büszkék arra, hogy mindennapi munkánk, alapszolgáltatásunk hozzájárul Magyarország fejlődéséhez. Elkötelezettségünk és befektetésünk nemcsak világszínvonalú hálózati lefedettséget jelent, de együttműködésben a kormányzattal, a tanárokkal és a szülőkkel mi abban is segítünk, hogy a következő generáció a lehető legtöbbet profitáljon az innovációból”– nyilatkozta Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója a hódmezővásárhelyi eseményen.

A Hipersuli program első hatásvizsgálati eredményei szerint a diákok 38%-a izgalmasabbnak tartja a táblagépes tanórákat,  többségük örömmel használná a készülékeket még többet a tanórán (58%). Csaknem háromnegyedük (71%) azt szeretné, hogy bővüljön a táblagépes tantárgyak köre. A budapesti Hipersuliba járó gyerekek szüleinek döntő többsége (75%) elégedett a digitális eszközök iskolai használatának gyakorlatával, és csaknem minden második szülő úgy tapasztalta, hogy gyermeke szívesebben tanul a táblagép bevezetése óta.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés