Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vége a lassú mobilinternetnek?

Dotkom

Vége a lassú mobilinternetnek?

Minden akadály elhárult az 5G elől.

Áttörést ért el az Ericsson által vezetett IRIS projekt, melynek eredménye egy szilícium-fotonikus kapcsoló, amely lehetővé teszi több ezer optikai áramkör elhelyezését egyetlen chipen.

Az első chip már a tesztelési és elemzési fázisban van: siker esetén az utóbbi évek egyik legfontosabb eredményét könyvelhetjük el a hálózati technológiák terén, mely utat biztosít az egyetlen chipre integrált optikai rendszerek új generációja, és végső soron az 5G megvalósulása felé számára.

5g

A szilícium-fotonika szílíciumot alkalmaz miniatürizált optikai médiumként, amelynek segítségével nagyon nagy sebességgel lehet adatokat átvinni és kapcsolni, csökkentve az energiafogyasztást, illetve a helyigényt, és növelve a kapacitást, így üzemeltetési költségek is csökkennek.

Az IRIS projektet az Európai Bizottság finanszírozza az egyedi célzott kutatási projekt (STREP) program keretében, célja pedig egy nagy kapacitású, újrakonfigurálható, WDM fotonikus kapcsoló kifejlesztése, amely egyetlen lapkára integrál áramköröket.

5g2

Ez a chip lehetővé teszi a hálózati szolgáltatók számára a teljesítmény és a csomóponti kapacitás növelését az 5G hálózatok és a felhő követelményeinek megfelelően. Ez a funkciók magasszintű integrációjával érhető el.

„Az optikai kapcsolatok kritikus szerepet fognak játszani az adatközpontok fejlődésében. A szilícium-fotonika jelentősen javítja a költség- és energiahatékonyságot. – mondta el Peter Christy, a 451 Research kutatási igazgatója  – Az Ericsson felhőprojektje és a HDS 8000 elsőként alkalmazzák kereskedelmi szinten a szilícium-fotonikát az adatközpontok területén. Ezek a rendszerek egyértelműen mutatják a technológiában rejlő potenciált.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés