Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriási fejlődés előtt áll a kábeltévé

Dotkom

Óriási fejlődés előtt áll a kábeltévé

Az LG összefogott a műsor- és tartalomszolgáltatókkal a minden korábbinál jobb minőség érdekében.

Az LG Electronics (LG), számos népszerű műsor- és tartalomszolgáltatóval együttműködésben a berlini IFA 2015 kiállításon HDR-képes (High Dynamic Range – széles dinamikatartomány) tévé és műsorszolgáltató technológiákat mutat be. A fénypont minden bizonnyal a BBC K&F részlegének demonstrációja lesz, amikor LG 4K OLED tévékre továbbítanak majd HDR-tartalmakat.

Az LG a világon először tart HDR Hybrid broadcast broadband TV 2.0 (HbbTV 2.0) tartalom-bemutatót LG 4K OLED TV-ken. A BBC HDR-tartalmát az EBU (European Broadcasting Union) HTTP-n keresztül streameli, melyhez MPEG DASH adaptív bitrate technológiát, más néven Dinamikus Adaptív Streaminget használnak majd. Ez a technológia hagyományos HTTP szerverekről HDR-tartalmak internetes streamelését teszi lehetővé.

HDR Content Demo_2

Az LG és partnerei emellett az SES ASTRA műholdas rendszerének használatával a műholdas HDR tartalomsugárzást is bemutatják. Az ASTRA, a világ egyik vezető műholdas műsorszolgáltatója és hálózatuk 312 millió háztartásba jut el, köztük 154 millió európai otthonba.

Az LG stand látogatói a BROADCOM set-top box berendezésén HDMI kábelen keresztül továbbítva is tesztelhetik a HDR-tartalmak nyújtotta élményt. A közönség így saját szemmel is összevetheti a HDR- és a jelenlegi iparági szabvány tartalmak közötti vizuális különbségeket.

HDR Conttent Demo_1

A legnagyobb európai fogyasztói elektronikai rendezvény, az IFA nyújtotta lehetőséget arra szeretnénk felhasználni, hogy növeljük a HDR technológia ismertségét, mely kitűnően  illeszkedik az OLED TV-khez” – nyilatkozta Lee In-kyu, az LG Electronics Home Entertainment vezető alelnöke és televízió üzletágának vezetője. „Mint az UHD Alliance egyik alapító tagja, az LG kulcsfontosságúnak ítéli meg a vezető médiavállalkozásokkal kötött együttműködéseket. Ezek a partnerségek fontosak ahhoz, hogy a HDR piacon erősíthessük pozíciónkat, és hogy a legjobb minőségű tartalmakat biztosíthassuk felhasználóink számára.

Az IFA látogatói szeptember 4-9. között személyesen is megtekinthetik a HDR-tartalmakat LG OLED TV-ken a Messe Berlin 18. csarnokában.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés