Connect with us

Hirdetés

technokrata

Világrekordra készülnek az idei Kutatók Éjszakáján

Dotkom

Világrekordra készülnek az idei Kutatók Éjszakáján

Az Ericsson Magyarország immár hatodik éve főszervezője a Kutatók Éjszakája eseménysorozatnak.

Az Ericsson Magyarország világhírű kutatóközpontja, az ország legnagyobb IKT kutató laboratóriuma, minden évben csak egyetlen napon, így idén szeptember 25-én, a Kutatók Éjszakáján nyílik meg a nagyközönség előtt és számos érdekességgel várja az érdeklődőket. A cél az, hogy a mérnöki szakma és általában véve a tudomány szépségei is mindenki számára érthetően és kézzel foghatóan jelenjenek meg.

kutatok_ejszakaja_2

Robotok, drónok, gondolatvezérléses kisautó, ismét lehet majd markológépet hálózaton keresztül, távolról irányítani az eseményen, valamint olyan technológiákat is láthatnak az érdeklődők, melyek az emberi testet használják az adathálózat részeként. A minden évben teltházas „Öveges Tanár Úr utódai” elnevezésű program keretében Ericsson-díjas fizika tanárok mutatják be kedvenc kísérleteiket. Emellett itt mutatkoznak be az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató verseny győztesei, a Mensa HungarIQa és a Nők a Tudományban Egyesület is.

kutatok_ejszakaja_1

Az Ericsson Magyarország, az információs és kommunikációs technológiai iparág egyik legnagyobb hazai foglalkoztatójaként évek óta nagy hangsúlyt fektet a természettudományos tárgyak, a matematika és a fizika népszerűsítésére. A cél, hogy az amúgy sokaknak fejtörést okozó tárgyak izgalmas, érdekes, játékos oldalával is megismertesse a fiatalokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés