Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mit várhatunk az idei Google I/O konferenciától?

Dotkom

Mit várhatunk az idei Google I/O konferenciától?

Az idei Google I/O konferenciát ezen a héten csütörtökön rendezik meg, így már mind kíváncsian várjuk milyen újdonságokkal fog előállni szeretett keresőóriásunk. Természetesen idén is az új Android áll majd a középpontban, de nézzük is át mi mást várhatunk a rendezvénytől.

Android M

A vállalat idén is bemutat egy új verziót a mobilos operációs rendszeréből, mely az Android M nevet kapja. Mivel a tavalyi Lollipop a dizájn terén hozott forradalmi változást, az idei verziótól inkább teljesítményben és akkumulátoridőben várjuk az előrelépést, és valószínűleg a hangvezérlés is fejlődik majd. Hogy az M minek a rövidítése, azt sajnos csak hónapokkal később fogjuk megtudni, de az új rendszer előzetes verzióját biztosan nagyon hamar feltelepíthetjük a Nexus 6 készülékekre.

Nem titok, hogy a Google szeretne szabad kezet adni a felhasználóknak az alkalmazások adathasználatával kapcsolatában, így könnyebben tudjuk majd kezelni melyik appok férnek hozzá adatainkhoz és elhelyezkedésünkhöz.

Az új rendszer a BuzzFeed információi szerint jobban kezeli majd az ujjlenyomat-olvasókat is, és elég lesz csak egy ujj a Gmail és hasonló alkalmazásokba való bejelentkezéshez.

Android Wear

Alig több mint egy éve mutatták be az okosórákhoz szánt Android rendszert, máris Dunát lehetne rekeszteni az androidos órákkal. A debütálás óta számos új funkcióval bővült a platform és elképzelhető, hogy újabb verziója érkezik az eheti rendezvényen, de erről nem érkezett hivatalos visszajelzés.

Android Auto

Ez a rendszer is tavaly mutatkozott be, és azóta már gyártásba is kerültek olyan autók, melyek ezzel a fedélzeten érkeznek. A Google vélhetőleg azóta már több gyártóval is partnerséget kötött, így erről is biztos szót ejtenek majd csütörtökön.

Android Pay

A vállalat partnerséget kötött a legnagyobb amerikai mobilszolgáltatókkal, ami korábban elképzelhetetlennek tűnt (Verizon, AT&T, T-Mobile), és szeretné, hogy a Google Wallet legyen a mobilfizetési sztenderd az Androidon. Most, hogy itt az Apple Pay, biztosan megosztja terveit a vállalat a nagyközönséggel.

Cardboard

Ami a virtuális valóságot illeti, a keresőóriás tavaly remek választ adott az Oculus és a Samsung termékeire egy kartonból elkészíthető eszköz formájában (Google Cardboard). Most hogy a VR piaca is kezd felpezsdülni, kíváncsiak vagyunk vajon milyen tervei vannak a Google-nek ezen a téren.

Chrome OS

A Chrome OS és az Android egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és a vállalat mindent megtesz azért, hogy a két rendszer remekül működjön együtt. Talán idén is érkezik néhány újdonság a Chromebookok rendszeréhez és bizonyára az iskolakezdést előrevetítve új eszközökről is hallunk majd.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés