Connect with us

Hirdetés

technokrata

A legjobbak megküzdenek a sikerért

Dotkom

A legjobbak megküzdenek a sikerért

Idén is megéri hatékonynak lenni, hiszen igen rangos díjat nyerhetnek el a sikeres vállalatok.

Hazai vállalatok hatékonyságnöveléssel kapcsolatos gyakorlatát vizsgálta a Siemens Zrt. és a Figyelő gazdasági hetilap kezdeményezésére a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézete. A több mint 600 fős mintán végzett kvalitatív kutatás eredményeiből kiderül: iparágtól függetlenül léteznek olyan általános megoldások, amelyek érvényesítésével a hazai cégek növelhetik hatékonyságukat. A kutatáshoz kapcsolódóan a Siemens 2015-ben is meghirdeti a Werner von Siemens Hatékonysági Díjat. 

Dale A. Martin

A 2015-ben második alkalommal kiírt Werner von Siemens Hatékonysági Díjjal a Siemens célja, hogy összegyűjtse és bemutassa azokat a projekteket, intézkedéseket, amelyekkel a hazai szervezetek igazoltan növelni tudták hatékonyságukat. „Számos jó gyakorlat bizonyította: van igény rá, hogy a vállalati hatékonyságról beszéljünk és bemutassuk a legjobb hazai fejlesztéseket” – mondta Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója a vállalat budapesti sajtótájékoztatóján.

A Siemens a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézetével közösen kvalitatív kutatás keretein belül vizsgálta, hogyan növelheti egy hazai cég a hatékonyságát. A kutatás során az egyetem szakemberei több mint 25 iparági szegmens vezető vállalatát keresték fel, náluk mintegy 600 fővel – köztük 100 vezető beosztású munkatárssal – készítettek interjút.

Dr. Szabo Zsolt Roland

„A korábbi kutatások többségével szemben nem az általános, múltbeli jó gyakorlatra koncentráltunk, hanem arra, hogy minél sokszínűbb, egyéni értelmezések megismerésével olyan konkrét megállapításokat tudjunk megfogalmazni, amelyek segítik a hazai cégeket hatékonyságuk növelésében” – mondta el Dr. Szabó Zsolt Roland, a Corvinus Vezetéstudományi Intézetének egyetemi adjunktusa.

A kutatás eredményei azt támasztják alá, hogy a legjobbak:

– folyamatosan tenni akarnak és csak a legjobbal elégednek meg, ezért rendkívül versengőek;

– kitartóak, végigviszik az elképzeléseiket;

– céljaik eléréséhez külső segítséget is igénybe vesznek, amennyiben saját erőforrásaik nem elegendőek;

– időben felismerik a változásokat és aktívan befolyásolják a környezetüket;

– képesek az újításokat és a változásokat szervezetileg is lekövetni.

A megújulási képessége ugyanakkor nem szektor specifikus: bármely területen elérhető hatékonyságnövekedés, nincsenek eleve elrendelten innovatív iparágak.

Siemens Zrt_Sajtotajekoztato

„A sikeres vállalatoknak eredeti ötletekre és egy jól képzett csapatra van szükségük ahhoz, hogy saját tevékenységüket hatékonyabbá szervezzék. A Siemens célja, hogy partnereit ebben támogassa, hozzájárulva ezzel a hazai szervezetek és a magyar gazdaság versenyképességének további erősítéséhez” – tette hozzá Dale A. Martin, a Siemens elnök-vezérigazgatója.

A Werner von Siemens Hatékonysági Díjra 2015. augusztus 31-ig pályázhatnak a vállalatok, intézmények vagy szervezetek. A díjról további információ a www.siemens.hu/hatekonysag weboldalon található.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés