Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriási siker: Magyar startup a Kickstarteren

Dotkom

Óriási siker: Magyar startup a Kickstarteren

Mesélő ágynemű szettel robbantott a Kickstarter-en egy hazai startup.

A mesélés évszázados hagyományát csempészi vissza a gyerekszobába a magyar fejlesztésű, mobilalkalmazással felturbózott, világszinten is egyedülálló ágynemű szett. A Bedtime Bedding közel két év előkészítés után indított közösségi finanszírozási kampányt a Kickstarter-en, ami máris bombasikernek bizonyult: másfél nap alatt sikerült teljesíteni a kitűzött célt, vagyis összegyűjteni 16 ezer angol fontot (kb. 6,5 millió forintot). A kampány május 30-ig fut, így még az elsők között lehet előrendelni a trendteremtő digitális mese csomagot.

A klasszikus mesélés a rohanó életvitel miatt egyre inkább kezd kiveszni a gyerekszobák világából. Egy amerikai kutatás szerint a szülők mindössze 13 százaléka veszi a fáradtságot arra, hogy a hét minden napján meséljen a gyerekének. Erre a problémára keresett innovatív megoldást a Bedtime Bedding nevű magyar startup. A csapat egy elalvást segítő, mesélő ágynemű szettet és a hozzá tartozó mobilappot fejlesztett ki, melynek segítségével a szülők könnyedén ágyba „csábíthatják” gyermekeiket.

02_Buddies_plush

Egy jó meséhez három dolog kell: helyszín, karakterek és cselekmény

A Bedtime Bedding csomag három részből áll: egy digitálisan nyomtatott, színes grafikával ellátott paplanhuzatból – ez adja a mesék helyszínét, három plüssfigurából – ők a mesék szereplői, és egy egyedi meseapplikációból, ami számtalan kezdősztorival, valamint tippekkel és trükkökkel segíti a szülőket abban, hogy profi mesemondóvá váljanak. A szett segítségével a szülők és gyerekek egyszerűen találhatnak ki közös történeteket, melyeket el is játszhatnak a megelevenedő paplanhuzat díszletei között.

Bedtime_Bedding_Martin_03_web

Tudományosan bizonyított a mesék jótékony hatása

A képzelőerő használatának és fejlesztésének tudományosan bizonyított előnyei vannak. A kreativitás és a kommunikáció – napjaink meghatározó készségei – tudatalatt, játszva fejleszthetők mesélés közben. A gyerekek ilyenkor könnyebben fogadják be az információkat és az így megtanult társadalmi normák és erkölcsi alapok meghatározóak maradnak egész életük során.

Az ágynemű 100% pamut szaténból készül és minden szempontból a legmagasabb minőséget képviseli. Megfelel az OEKO-Tex szabványnak, azaz a gyártás során nem használnak fel az emberi érintkezésre allergén anyagokat és festékeket. A szett valamennyi eleme megfelel az amerikai és az európai biztonsági előírásoknak. Használata 3 és 8 év közötti gyerekek számára ajánlott.

„A prototípusunk kész van és közel egy éve teszteljük családokkal és szakemberekkel. A textilipar nem a kis mennyiségekről szól, ezért ahhoz, hogy a termékünket versenyképes áron kínálhassuk, minimum 200 darabot kell megrendelnünk a gyártótól. Ezért fordulunk a Kickstarter közösségéhez segítségért“ – mondja Vitvera Gábor, az egyik alapító.

A Kickstarter kampány 2015. április 20-án indult és május 30-ig még bárki előrendelheti a terméket az oldalon.

További információ: www.bedtimebedding.com



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés