Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mit szólnál ha mindent látnál a sötétben? Már ez is lehetséges!

Dotkom

Mit szólnál ha mindent látnál a sötétben? Már ez is lehetséges!

Egy szer hatására akár 50 méterre is elláthatunk az éjszaka közepén!

Régen sci-fi filmek sajátossága volt a mindent látó szuperhős, lassan pedig a valóságban is találkozhatunk majd ezekkel az emberekkel. Természetesen nem arról van szó, hogy titokban szuperemberek születtek, pusztán az orvostudomány fejlődött elképesztő mértékben.

nighthuman

A különleges képességet a  Chlorin e6 nevű, fényérzékeny anyagnak köszönhetjük, ez ugyanis elképesztő mértékben felerősíti a szem képességeit. A szer vizsgálatához a képen is látható úriember segítségét vették igénybe, aki a tesztek alatt akár az 50 méterre lévő betűk között is különbséget tudott tenni, illetve az sem volt akadály számára, hogy a sötét erdőben lézerfénnyel mutasson rá az elbújt emberekre. Ez utóbbi az “átlagos” szemmel rendelkező tesztalanyok esetén csak 33%-kban sikerült. Az anyag a jelenlegi vizsgálatok alapján semmiféle negatív hatással nem jár, például a tesztalany szervezetéből másnap reggelre már nyom nélkül eltűnt. 

Az még egyelőre nem világos, hogy vajon kereskedelmi forgalomban is megjelenik-e a Chlorin e6, vagy az orvostudomány privilégiuma marad és a gyengén látókon segítenek majd vele.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés