Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ingatlanpiacra is hatással lehet a brókerbotrány!

Dotkom

Az ingatlanpiacra is hatással lehet a brókerbotrány!

Rendkívül sokat tervezték a közeljövőben, hogy a beinduló ingatlanpiacba fektetnek és felveszik a pénzüket a Quaestor és a Buda Cash befektetéseikből- Mondja Molnár Kristóf az Openhouse Országos Ingatlan Franchise vezetője!

Számos ügyfélnél lehetetlenült el a közeljövőben tervezett ingatlanvásárlás, hiszen nem tudnak hozzájutni a befektetéseikhez és a teljes bizonytalanság miatt nem tudnak és nem is mernek lépni!

„Páran még ennél is szerencsétlenebbül jártak, hiszen lefoglalózták az ingatlant és a fennmaradó részletet akarták a bebukott cégeknél tartott forrásaikból fedezni. Ők nagy valószínűséggel, nem tudnak, vagy nem akarnak egyéb forráshoz jutni – bankhitelhez, családi segítséghez, vagyontárgyak eladásából szerzett fedezethez – így a foglaló összegét is elveszíthetik.” – ecsetelte Molnár Kristóf.

botrany

Molnár Kristóf rövid távon keresleti visszaesést prognosztizált az ingatlanon, hiszen tízezrekről van szó, akik nem kapják vissza a pénzüket és így nem is tudnak ingatlant vásárolni. Közép- és hosszabb távon viszont az ingatlanpiac lehet a legnagyobb nyertese a brókerbotránynak, hiszen a minimális kamat a bankbetéten és a teljes bizonytalanság a befektetési piacon az ingatlan felé terelheti a befektetőket és a megtakarítással rendelkező magánszemélyeket is. „Nem beszélve arról, hogy 15% körüli eladási volumenélénkülés és árnövekedés is lezajlott a közelmúltban” – ami az Openhouse szakemberei szerint tovább fog folytatódni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés