Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt az újabb magyar sikersztori!

Dotkom

Itt az újabb magyar sikersztori!

Magyar sikersztori a banki szoftverek nemzetközi piacán.

Vinnai Balázs alig múlt húsz éves, amikor elindította saját vállalkozását, az IND Group-ot csoporttársaival, Nyíri Józseffel, Pecsenye Rolanddal és Simon Gáborral. A kis miskolci garázscégből rövid idő alatt nemzetközi piacokon is elismert, a digitális banki megoldások fejlesztésében úttörő, innovatív online és mobilbanki technológia-szállító vállalat lett. Az iparágban egyedülálló üzleti tudást épített fel a cég, amely alapjaiban változtatta meg a pénzügyi szolgáltatások piacát.

Az IND Group a kezdetekben még csak webdizájnnal, weblapok fejlesztésével  foglalkozott, majd 2003-ban felvásárolta a német Brokat AG-t, 2007-ben pedig befektetőként az Euroventures szállt be 4,4 millió euróval, amiért a cég 28 százalékos tulajdonát szerezte meg. A cég dinamikus növekedését jól jellemzi, hogy a legutolsó önálló évét 5,5 milliárd Ft-os árbevétellel zárta.

Az IND Group egyediségét leginkább annak köszönhette, hogy nem a banki elvárásoknak próbált megfelelni, hanem az ügyfelek bankolási szokásait figyelembe véve jutott el a végeredményig. „A nagy áttörést az hozta meg, amikor ráeszméltünk: nekünk nem kiszolgálni kell az ügyfeleinket, a bankokat, hanem olyan eszközt kell adni a kezükbe, amivel jobban tudják végezni a dolgukat” – foglalta össze Vinnai Balázs, a cég alapítója az IND Group vízióját.

misys

A magyar vállalat a régióból elsőként került fel a pénzügyi szektor technológiai beszállítóit rangsoroló, az American Banker és az IDC kutatócég által összeállított nemzetközi FinTech100-as listára. Termékeivel és menedzsmentje révén összesen 52 különböző díjat nyert el, köztük két Finovate Best of Show díjat (Szingapúrban és Londonban), amely az iparág legrangosabb elismerésének számít.

Pontosan egy évvel ezelőtt, 2014 februárjában a cég életének legfontosabb történéseként a globális pénzügyi technológiai vállalat, a Misys bejelentette, hogy 100%-ban felvásárolja az IND Groupot. Tavaly óta így a magyar hátterű sikersztori a Misys Digital Channels divíziójaként működik tovább. A digitális banki felületek vezető európai specialistájaként az IND Group az elmúlt években már több szakmai befektető érdeklődését is felkeltette. Számos nagy szoftvercéggel, integrátorral álltak kapcsolatban korábban is, a Misys-al pedig 2013 óta dolgoztak együtt. A közel 1 milliárd dolláros éves árbevételű, 130 országban jelenlévő, 2000 ügyféllel és közel 5000 alkalmazottal rendelkező, londoni székhelyű Misys úgy döntött, hogy a felvásárlás útján az IND front-end technológiáival egészíti ki banki szoftver-portfólióját, így ugyanis teljes körű (end-to-end) megoldást kínálhatnak ügyfeleiknek.

Az IND Group menedzsmentjének meggyőződése, hogy egy globális cég keretein belül nagyobb esély van arra, hogy még inkább felgyorsuljon különleges, ügyfélbarát megközelítésük elterjedése a világpiacon. Önállóan mindezek megvalósítása jóval lassabban, nehezebben és költségesebben ment volna végbe.

Globális perspektíva

A 2014-es év a Misys-ba történő integrációval zajlott, amely során létrejött a Digital Channels üzletág Vinnai Balázs vezetésével (General Manager), aki a Misys globális vezetőtestületében is helyet kapott. A cég digitális banki termékcsaládja teljesen beintegrálódott a Misys banki szoftver-portfoliójába (Misys FusionBanking), így a világon egyedüliként egy teljesen integrált, a banki informatikai folyamatokat end-to-end lefedettséggel képes a pénzintézeteket kiszolgálni.

A Misys globális piaci jelenléte lehetővé tette, hogy a Digital Channels üzletág termékei olyan területekre is eljussanak, amelyek korábban a távolság miatt nem voltak benne az IND Group látókörében. Az utóbbi egy év új ügyfelei között található mianmari, indonéz, valamint etióp és malawi pénzintézet is – jól mutatva a fejlődő piacokban rejlő hatalmas lehetőséget a banki szoftvergyártó vállalatok számára. A Misys Digital Channels hagyományos piacán, Európában is új nevekkel bővítette ügyfélkörét, valamint a magyar piacon is folytatja együttműködését stratégiai partnereivel.

misys2

Növekedési pályán

Az utóbbi években zajló digitális transzformáció az egyik legnagyobb kihívás, amellyel a pénzintézeti szektor szembesül fennállása óta. Az ügyfélélményt (Customer Experience), a mobilitást és a folyamatos innovációt előtérbe helyezve a Misys ideális partner minden szereplőnek, hogy ügyfelei számára kiemelkedő szolgáltatást nyújthassanak – legyen akár hagyományos banki hátterű, vagy a pénzügyi piacokra újonnan belépő cég (mint egy retailer, telco, digitális óriáscég vagy egy zöldmezősen induló vállalkozás). A Celent elemzőcég adatai alapján a globális banki IT költések 2015-ben 4,6%-kal, 196,7 milliárd USD-re nőnek. Ezen belül csak Európában 64,3 milliárd USD-t költenek a bankok, ebből 11 milliárd USD-t új fejlesztések, innovatív technológiák megvalósítására.

A magyar hátterű sikersztori nem csak a piacon folytatódik. A Misys Digital Channels egyedülálló ügyfélélményt, frusztrációmentes bankolást nyújtó front-end platformja egyre szélesebb körben kerül felhasználásra a Misys-on belül is. A Misys-családból egyre több pénzügyi szoftver (belső banki alkalmazások, kockázatkezelési megoldások, kereskedelmi és befektetési termékek) ismeri fel a felhasználóbarát felületek jelentőségét. Ennek köszönhetően a Digital Channels termékpalettán kívül új termékek fejlesztése is Magyarországra kerül a közeljövőben, számos új munkahelyet teremtve ezzel pénzügyi IT-szakemberek számára. A következő 12 hónapban közel 100 új pozíció keletkezik a cég budapesti és miskolci irodájában.

A pénzügyi szektor informatikai innovátoraként a Misys Digital Channels bebizonyította, hogy tud vonzó karrier alternatívát kínálni a fiataloknak.

 

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés