Connect with us

Hirdetés

technokrata

Telefoncsörgéssel indul idén a karácsony?

Dotkom

Telefoncsörgéssel indul idén a karácsony?

Egy friss kutatás szerint minden 10. ajándékozó okostelefont vesz karácsonyra.

Slágertermékké válhat idén karácsonykor az okostelefon. A KutatóCentrum Smartphone Report 2015 nevű friss kutatásából kiderült, hogy az ajándékozók 12 százaléka tervezi okoskészülék vásárlását. A több mint 860 ezer ajánlatot listázó Depo.hu online piactér adatai szerint minden árkategóriában vannak favoritok.

A válaszadók több mint fele (51%) örülne, ha egy okostelefont találna idén a karácsonyfa alatt derült ki a KutatóCentrum évente ismétlődő Smartphone Report tanulmányából. „Valószínűleg sokaknak teljesülni fog a vágya, hiszen a megkérdezettek körében minden tizedik válaszadó nyilatkozott úgy, hogy okostelefont vesz ajándékba” – mondta Györke Zsuzsanna, a KutatóCentrum kutatási projekt menedzsere. A szakember hozzátette, hogy a vásárlást tervezők egyharmada saját magát szeretné meglepni egy új készülékkel, míg egynegyede gyermekét ajándékozza meg.

A Jézuska a legtöbb telefont közvetlenül a mobilszolgáltatóktól „szállítja” a fa alá, de minden negyedik beszerzés online történik, utóbbi esetben jellemzően valamilyen elektronikai webáruház kínálatából válogatnak a netezők. „A népszerű mobiltelefonok tekintetében rendkívül vegyes a kép, a 20 ezres olcsó mobilok éppúgy keresettek, mint a 100 ezer forint feletti csúcskategóriás készülékek. A piacterünkön jelen lévő forgalmazók egyébként időben felkészültek a karácsonyi rohamra, már októberben frissítették és bővítették a nálunk elérhető kínálatot” – mondta Szabari László, az októberben megújuló, idén 15 éves Depo.hu elektronikus piactér vezetője.

Smartphones

Táblagép? Gyerekjáték!

 

A KutatóCentrum friss kutatásában szintén vizsgálta, hogy hány táblagép kerülhet a fa alá. „Ezek idén az okostelefonokhoz képest kevésbé népszerűek az ajándékozók körében, a magyarok mindössze 4 százaléka tervezi, hogy tablettel lepi meg valamelyik szerettét. Pedig ezzel is örömet okozhatnának, hiszen a válaszadók közel fele (45%) szívesen bontana ki ilyen meglepetést a karácsonyfa alatt” – mondta Györke Zsuzsanna. Az ünnepre beszerzett táblagépek közül egyébként a legtöbb, minden negyedik, kiskorúhoz kerül majd, de itt is magas azok aránya, akik saját magukat lepik meg egy ilyen készülékkel.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés