Connect with us

Hirdetés

technokrata

Most jutalmazott is a Google Pingvinje

Dotkom

Most jutalmazott is a Google Pingvinje

Ma hajnalban igen komoly változásokat hajtott végre a Google a magyar keresőben is. A Pingvin algoritmus sok, korábban büntetett oldalnak kegyelmezett meg.

Milliókat érint

A Google december 5-én ismét jelentős változtatásokat hajtott végre keresőalgoritmusán, amelyet felhasználók milliói észlelhettek a mai napon. Ugyanarra a keresésre ugyanis a Google ma más válaszokat ad, mint tegnap – számolt be róla az ite.hu.

A változtatások olyan jelentős kifejezéseket is érintettek, mint az időjárás, a biztosítás, vagy éppen a szép kártya. A változtatások elsősorban a kereskedelmi szempontból fontosabb kifejezésekre hatott ki ugyanis elsősorban ezen a területen zajlik komoly harc az előkelő helyezésekért.

A mostani változás a Google Pingvin nevű algoritmusának köszönhető. A Pingvin azokat a weboldalakat bünteti, amelyek korábban manipulatív módon, a Google algoritmusait kijátszva jutottak előkelő pozícióba.

A mai nap sok weboldal tulajdonos számára hozott kellemes meglepetést is, ugyanis számos büntetett weboldal esetén törölte el a Google a korábbi ítéletet, és ezek a weboldalak most ismét előkelő helyen szerepelhetnek a találati listán. Vannak olyan weboldal tulajdonosok, akiknek két év várakozás után állt helyre weboldala.

google-pingvin

Vannak vesztesek is

Mivel a keresők elsősorban az első tíz találat valamelyikére kattantanak, ezért a mostani frissítésnek vannak vesztesei is. Ezek azok a weboldalak, amelyek hátrébb csúsztak a találatok között, amiatt, hogy a korábban büntetett weboldalak ismét felbukkantak a listán.

A legutóbbi Pingvin frissítés október 17-én indult útjára, és már több mint hat hete fut folyamatosan, ám a hazai piacon most voltak a legjelentősebb változások.

A hazai weboldal tulajdonosok tömegesen számolnak be forgalmuk drasztikus megugrásáról, és néhányan annak visszaeséséről.

Mit büntet a Pingvin?

A Google rangsorolási algoritmusában igen jelentős szerepet kapnak a linkek. Amelyik weboldal sok linket kap, ráadásul olyan kifejezésre, amelyre előkelő helyen szeretne szerepelni, azt a kereső előrébb sorolja.

Ezt felismerve indultak meg tömegesen a linképítések, amire válaszként a Google 2012 áprilisában bevezette a Pingvin algoritmust. A Pingvin célja az, hogy ezeket a manipulatív linképítéseket kiszűrje és büntesse.  A vásárolt linkek törlésével lehetőség van a büntetés feloldására, ez történt meg a mai napon nagyon sok weboldal esetében.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés