Connect with us

Hirdetés

technokrata

A biztonság már a keresőoptimalizálásban is előnyt jelent

honlap-otimalizalas

Dotkom

A biztonság már a keresőoptimalizálásban is előnyt jelent

Az e-kereskedelem erősödésével a biztonsági kockázatok is nőnek. Ezzel a felelős vállalatok tisztában vannak, azonban a nagyobb online biztonságot nyújtó technológiák, mint például az SSL tanúsítványok használatát még a legnagyobb keresőszolgáltatók sem tehetik kötelezővé, bár saját eszközeikkel igyekeznek elősegíteni ezek elterjedését. Az SSL tanúsítványok nemzetközileg elismert hazai kibocsátója és szakértője, a NETLOCK Kft. most arra hívja fel a figyelmet, hogy az SSL a Google újításának köszönhetően már a találatok rangsorolásában is szerepet játszik a keresések során. A Google ezzel a lépéssel piaci helyzetét latba vetve aktívan segíti az SSL terjedését, hiszen üzleti előnyt biztosít a biztonságért cserébe.

„Nagyon fontos mérföldkőnek tartjuk a keresőóriás döntését az SSL jelentőségének elismeréséről. A Google ezzel a döntésével mindenkinek azt üzeni, hogy a keresés során csak biztonságos online térből érdemes meríteni a minőségi találatokhoz. Ebben pedig olyan SSL szolgáltatók segítik a tartalomszolgáltatókat, mint amilyen a NETLOCK is. A tanúsítvánnyal nem rendelkező online szolgáltatások, így például a webáruházak tulajdonosai számára egyszerű lépés a bevezetés, amelynek eredményeképp megőrizhetik vagy javíthatják pozíciójukat a találatok között. Annak ellenére, hogy az SSL tanúsítvány minimális beruházást igényel, jelentős hozzáadott értéket nyújt az oldalak tulajdonosai és felhasználói számára egyaránt, és alapvető elemnek számít az online biztonság terén” – mondta el Fehér Krisztián, a NETLOCK Kft. termékmenedzsere.

honlap-otimalizalas

Alapvető elvárás egyre több helyen

A Facebookhoz már 2011 októbere óta csak olyan vállalatok csatlakozhatnak üzleti felhasználóként, amelyek weboldalát SSL tanúsítvány védi, a Google pedig nemrégiben jelentette be, hogy keresési algoritmusa ezentúl az SSL tanúsítvány meglétét is figyelembe veszi az oldalak rangsorolásánál. Ez a kritérium ráadásul a jövőben egyre nagyobb súllyal számít a találati helyezéseknél, a keresővállalat így biztosít időt a weboldalak tulajdonosai számára az átállásra.

A Google változtatása még egy érv a honlapok és webshopok tulajdonosai számára amellett, hogy mielőbb SSL tanúsítványt alkalmazzanak, és ezzel akár a mostaninál is jobb eredményt érhessenek el a keresőoldal találatai között. A befektetés duplán megtérül, hiszen a technológia gondoskodik a kiszolgáló, illetve a szolgáltató hitelesítéséről, valamint a honlap és a felhasználók között áramló adatok védelméről, amivel az ügyfelek, és a potenciális vásárlók szemében is növeli az oldal megbízhatóságát, értékét. Az SSL tanúsítványnak köszönhetően a szolgáltató és ügyfelei egyaránt biztosak lehetnek abban, hogy egymással kommunikálnak, és ezt a kommunikációt egy jogosulatlan fél nem ismerheti meg, és nem avatkozhat bele.

Világszínvonalú biztonság naprakészen, a NETLOCK-tól

A NETLOCK többféle SSL tanúsítványt kínál kedvező áron, és folyamatosan fejleszti a rendszereit annak érdekében, hogy naprakész biztonságot nyújtson ügyfeleinek. A fejlesztések erősebb algoritmusokat, új kiszolgálóparkot és modernebb ügyfélfelületet jelentenek, aminek köszönhetően a NETLOCK szolgáltatása még biztonságosabbá és korszerűbbé vált. A vállalat megoldásai már most is elérhetőek a világ bármely pontjáról, de a tervek között szerepel a szolgáltatás nemzetközi kiterjesztése, hogy világszínvonalú, európai alternatívát kínálhassanak jellemzően tengerentúli szolgáltatókkal szemben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés