Connect with us

Hirdetés

technokrata

Világszínvonalú MR készüléket adtak át az OKITI-ben

Dotkom

Világszínvonalú MR készüléket adtak át az OKITI-ben

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben szeptemberben helyezték üzembe a központi forrásból vásárolt 3 Teslás MR berendezést, ami a központi idegrendszer képalkotó vizsgálatában a legmodernebb módszerek alkalmazását teszi lehetővé.

A készülék megvásárlását a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) biztosította.  A készülék teljes ára bruttó 558.800.000 Ft. A fennmaradó 41.200.000 forintból MR kompatibilis eszközökkel – altatógéppel, betegszállító kocsikkal, oxigénadagoló rendszerrel, laryngoscope set-tel – egészült ki a diagnosztikai tevékenység.

A berendezés nem csak nagyfelbontású és különleges kontrasztú szeletképek készítését teszi lehetővé, de segítségével különböző funkcionális vizsgálatok is elvégezhetők, amivel a működő agy feltérképezését, ennek megfelelően korrektebb műtéti tervezést képes biztosítani.

Az idegsebészeti beavatkozások pontosabban tervezhetők, a műtétek megbízhatóbban kivitelezhetők, ezzel növelve a műtét során a megkímélhető agyterületek meghatározását. Az MR spektroszkópia a daganatok jellemzésére, a malignitas mértékének meghatározására alkalmas módszer, a perfúziós és diffúziós vizsgálatok a stroke diagnosztika pontosságának meghatározásában jelentenek előrelépést.

A Siemens Magnetom Veriotípusú berendezés széles alagúttal rendelkezik, ami a betegek kényelmét segíti, és lehetővé teszi a klausztrofóbiások vizsgálatát is.

Az új MR berendezés a tudományos kutatás legmagasabb igényeit is kiszolgálja, így lehetővé válik, hogy az Intézet a betegellátás mellett világszínvonalú kutatási projektekbe is bekapcsolódjon. 

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés