Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar Termék Nagydíjat kapott a 3X Virtual

Dotkom

Magyar Termék Nagydíjat kapott a 3X Virtual

A közelmúltban osztották ki a Magyar Termék Nagydíjat a Parlamentben. Az elismerést idén olyan cégek kapták, amelyek termékei vagy szolgáltatásai előállításában kiemelt szerepet játszik az innováció, értékesítésükben pedig a munkahelyteremtés és az export. A díjazottak közé került az elmúlt évek egyik legizgalmasabb fejlesztése, a 3X Virtual (http://www.omir.hu/3x-virtual/).

Mi az a 3X Virtual, és miért olyan izgalmas?

A 3X Virtual az Alphasonic Kft. kis- és középvállalkozásoknak szánt informatikai megoldása. Ha röviden kellene bemutatni, azt mondhatnánk, hogy nagyvállalati informatikát valósít meg kisvállalati pénzen, hibák nélkül. A szolgáltatás azt ígéri, hogy felhasználói örökre búcsút mondhatnak a meghibásodásoknak, a felesleges kiadásoknak, az adatvesztésnek, a lefagyásoknak vagy az állandó és a legváratlanabb helyzetekben bekövetkező rendszerösszeomlástól való rettegésnek.

A megoldás kulcsa a manapság olyan népszerű virtualizáció – minden eddigit felülmúló mértékben. Mi is a virtualizáció? Egy keretrendszer vagy módszer a számítógép erőforrásainak felosztására, mint a hardver és szoftver felosztás, az időosztás, a részleges vagy teljes gépi szimuláció.

Mi lett virtualizálva a 3X virtual rendszernél?

Tulajdonképpen minden. Működési elve ugyanaz, mint a felhő alapú rendszereké, azonban annál sokkal több: nemcsak a cégben használt desktopok, de a szerverek és az adattárolók is összesen két távoli szerverre helyeződnek. Ez a két szerver speciális, monitorra erősített eszközökkel (vékonykliensekkel) szolgáltatja az adatokat a dolgozók számára.

Tehát az irodában nincs semmi más, mint a megfelelő mennyiségű monitor, billentyűzet és a vékonykliens. A saját adatait, file-jait pedig bárki bármelyik gépről elérheti, hiszen nincsenek egy-egy gépházhoz kötve. A megosztás csak egy szempillantás kérdése, a bekapcsolásra, betöltésre való várakozás alig néhány másodperc. A hagyományos működéssel ellentétben nem kell a továbbiakban karbantartási költségekkel és a meghibásodó gépházakkal, adatvesztéssel számolni.

Hatalmas könnyebbség a rendszergazdának is

Mivel sokkal kevesebb a meghibásodással fenyegető alkatrész, a rendszergazda is búcsút mondhat a hosszas javítgatásoknak, az állandó probléma-bejelentésnek. Az olyan feladatok pedig, mint egy új nyomtató vagy szkenner beüzemelése a hálózatra, alig tíz perc alatt, szakmai tudás nélkül elvégezhetők.

Ezzel érdemelte ki az Alphasonic Kft. a Magyar Termék Nagydíjat!

Példaértékű, hogy az Alphasonic Kft. az egyetlen, 100%-ban zöld vállalkozás a hazai IT szférában. Terméke, a 3X Virtual is ebbe illeszkedik, de a cég felépítése és üzemelése is úgy van kialakítva, hogy az előállítástól a forgalmazásig minden részfolyamata környezetkímélő módszerrel történjen. A nemzetközi szinten is átütő jelentőségű, mégis 100%-ban hazai fejlesztésről itt található bővebb információ. (Link: http://www.omir.hu/maximalis-adatbiztonsag-egy-hallatlanul-innovativ-technologiaval/)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés