Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szárnyal a 4G a Telekomnál!

Dotkom

Szárnyal a 4G a Telekomnál!

Már több mint negyedmillió előfizető használja a 4G-t.

Szeptemberre több mint 250 000 ügyfél döntött a Telekomnál a 4G mobilinternet szolgáltatás mellett, ami egy év leforgása alatt több mint hatszoros növekedést jelent a szolgáltatást használók számában.

Mára a hálózatmodernizáció eredményeként az ország 53,5%-án kültéren elérhető a Telekom leggyorsabb hálózata, mely arány  2015-re a szolgáltató tervei szerint 80%-ra emelkedik. A portfólió bővülése nyomán ma már 10-ből 7 értékesített okostelefon 4G képes, az ügyfelek 4G adatforgalma pedig megnégyszereződött a tavalyi év ugyanezen időszakhoz képest.

A szupergyors mobilnetezés 2012 január óta érhető el hazánkban, ekkor indította útjára a Telekom – a hazai mobilszolgáltatók közül először – a 4G/LTE- alapú mobilinternet szolgáltatást. Eleinte csak Budapest bizonyos kerületeiben volt elérhető a modern hálózat, melyet a kezdetekben csupán egy típusú 4G képes mobilinternet stick segítségével lehetett igénybe venni.

telekom4g

A mai mobilhálózatok közül a legkorszerűbb és a leggyorsabban fejlődő a negyedik generációs mobiltechnológia, mely a többi hálózathoz képest szupergyors adatátviteli megoldásokkal tesz eleget a felhasználók gyors ütemben növekvő adatátviteli igényének. A 4G mobilinternet szolgáltatás a korábbi mobiltechnológiákhoz képest lényegesen gyorsabb átlagos reakcióidőt biztosít internetes alkalmazások használatakor, a felhasználók számára kézzelfogható előnye az akár 60 Mbit/s letöltési sebesség.  Ennek eredményeként a weboldalak azonnal betöltődnek, videók vagy akár a tűéles, full HD filmek online nézhetőek, de lehetővé teszi akár az irodán kívüli élő videokonferencia beszélgetést is

Az ügyfelek növekvő adatigénye várhatóan tovább fog emelkedni, így a Telekom – mint piacvezető mobilszolgáltató – az Ericssonnal közösen már az LTE-Advanced technológia által megvalósítható, ma még szinte elképzelhetetlennek tűnő, 250 Mbit/s letöltési sebességet tesztelte idén tavasszal Budapesten.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés